Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Ege’de: Yeni yaşamı kadınlar kuracak

Yeşil Sol Ege’de: Yeni yaşamı kadınlar kuracak


İZMİR – Kadın seçim bürosunun açılışında konuşan adaylar, yeni yaşamı kadınların kuracağını vurgulayarak, “Ya özgürlük, ya özgürlük” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İzmir’in Çiğli ilçesi Egekent girişinde ilk kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılan kadın seçim bürosu, mor balonlarla süslendi. Tutuklu kadın siyasetçiler ile katledilen Deniz Poyraz, Nagihan Akarsel ve Jina Emini’nin fotoğraflarının yanı sıra “Dîsa Jin Dîsa Jiyan”, “Erkek-devlet şiddetine hayır”, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. Haklarımızdan ve yaşamlarımızdan vazgeçmiyoruz”, “Katillerden hesap soracağız”, “Hakikat için adalet”  ve “Kadına yönelik her türlü şiddete hayır” pankartları asıldı.

Büro açılışına HDP İzmir Milletvekili Sepil Kemalbay, il eşbaşkanı Berna Çelik, kadın adaylar Burcugül Çubuk, Canan Kebenç Özkan, Aysel Önen Turan, Hediye Korkut ile çok sayıda kadın katıldı. Coşkunun hakim olduğu ilçe bürosu açılışında kadınlar halay çekerek, sık sık “Jin jiyan azadi”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları attı.

‘YA ÖZGÜRLÜK YA ÖZGÜRLÜK’

Açılışta konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, kadınların özgür olmadığı bir toplumun özgür olmadığını söyleyerek, “Her gün evlerimizden çıkıp seçim çalışması yapmalı, sokaklarda meydanlarda canla başla çalışmalıyız. Bu kadınların sorumluluğudur. Biz topluma borçluyuz ve 15 Mayıs’ta özgürlük bayrağımızı kaldıracağız. Ya özgürlük, ya özgürlük” dedi.

Ardından konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, tarihi bir seçim olduğunu belirterek, “Bu iktidarı kadınlar gönderecek. Erdoğan rejimini tarihin çöplüğüne atmak için buradayız” diye belirtti.

‘YENİ YAŞAMI KADINLAR KURACAK’

Aday Canan Kebenç Özkan da, “Hayatı gasp edilen biz kadınlarız. Kadın özgürlüğü ve kadın emeğiyle yeni bir yaşamı inşa etmek için yola çıkıyoruz. Zindanlardaki kadın arkadaşlarımızın özgürlüğü boynumuzun borcudur. Erkek egemen iktidarı gönderme,  kadınların öncülüğünde yeni yaşamı inşa etme arefesindeyiz. İstanbul Sözleşmesi’ni gasp eden bu iktidardan hesap sormak boynumuzun borcudur ve soracağız” şeklinde belirtti.

Aday Burcugül Çubuk ise “Deniz Poyraz’ın, Fatma Altınmakas’ın hesabını bu güçle soracağız. Erkek devletin zindanlarını, saraylarını da yıkacağız” diye ekledi. Aysel Önen Turan, Hediye Korkut da,seçimi kadınlarla kazanacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından seçim bürosu “Jin jiyan azadi” sloganıyla açıldı.

KONAK’TA DA AÇILIŞ

Öte yandan Yeşil Sol Parti, Konak Çınartepe mahallesinde de seçim bürosu açtı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa Yeşil Sol Parti adaylarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il yöneticileri de açılışa katıldı.

Büro açılışında konuşan aday Abdülmecit Yıldırım, halkın seçim heyecanı ve umuduyla çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Yıldırım, “Halkımızın umudu, halkımızın heyecanı bize de heyecan ve umut katıyor.  Burada halkımızla beraber gerici AKP-MHP iktidarını geri göndereceğiz. Bütün halkımızdan güç alarak 3’üncü yolu inşa edeceğiz” dedi. Daha sonra İzmir Yeşil Sol Parti adaylarından  Kerem Ay, Nevin Aytekin, Orhan Morkoç ve Meryem Yıldırım söz alarak, barış eşitlik mesajları verdi.

AYDIN

Yeşiller Sol Parti, Aydın Kent Meydanı’nda stant açarak, halka seçim bildirgesini dağıttı. Milletvekili adayları ve partililer, halkın sorunlarını da dinleyerek, bu seçimde Yeşil Sol Partiye oy vermelerini istedi.

MUĞLA

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşiller Sol Parti) Bodrum İlçe Örgütü, Ramazan Ayı dolayısıyla iftar yemeği verdi. Yalıkavak

Mahallesi’nde yapılan iftar yemeğine Yeşiller Sol Parti İl Eş Sözcüsü Süreyya Taşdemir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Fulya Erdoğan, Muğla Milletvekili Adayı Derya Hezer katıldı. İftar yemeğine katıl yoğun oldu. Bodrumluların birlikte hazırlamış olduğu yemeklerin sunulduğu iftarda, yemek yenmesinin ardından seçim çalışmalarına dönük konuşmalar yapıldı.

HDP Muğla İl Eş Başkanı Fulya Erdoğan, herkesi seçim çalışmalarına katılmaya davet etti. Yeşil Sol Parti olarak seçimlerde büyük zafer kanacaklarını ve en az 100 vekil ile mecliste olacaklarını söyleyen Erdoğan bunu halk ile başaracaklarını kaydetti.

Yeşil Sol Parti Muğla Milletvekili Adayı Derya Hezer de, “Bizler kimlik mücadelesi, kadın mücadelesi, var olma mücadelesi verenler olarak; depremde yaşananları unutmamak adına bu seçimlerde daha iyi çalışmamız gerekiyor” dedi. İnsanlara cesaret olmaya devam edeceklerini kaydeden Hezer, “Yıllardır yok sayılan tüm kimlikler için yeni bir başlangıç yapacağız. Bu seçimlerde her şeyi değiştireceğiz. Gücümüz birliğimizden geliyor” diye  konuştu.

Konuşmaların ardından şarkılar eşliğinde halaylar çekildi, sloganlarla etkinlik son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version