Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wan’da ‘Seçim Güvenliği Platformu’ kuruldu


WAN- ÖHD, Wan Barosu, İHD, TMMOB İKK ve KESK, kent genelinde seçim öncesi ve sonrasına ilişkin “Van Seçim Güvenliği Platformu” kurdu.

Wan Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Wan Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ve Türk Mimar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Wan İl Koordinasyon Kurulu (İKK), seçim öncesi ve sonrasına ilişkin kentte Van Seçim Güvenliği Platformu kurduğunu duyurdu.  Platform üyelerinin katıldığı açıklamayı, Van Baro Başkanı Sinan Özaraz okudu.

HUKUKSUZLUKLAR PAYLAŞILACAK

Platform olarak, seçim bölgesinde yer alarak, bütün partiler ile irtibat içerisinde olacaklarını ifade eden Özaraz, seçim günü sandıklarda çıkacak hukuksuz tutum ve uygulamalara müdahale edeceklerini söyledi. Seçim süreci boyunca sandıklarda gözlemlerde bulunacaklarını, yaşanabilecek ihlal ve uygulamaları tutanaklaştıracaklarını ifade eden Özaraz, “Yaşanacak hukuksuzlukları tutanaklaştırarak, itirazlarda kullanılmak üzere partiler ile paylaşacağız. Seçim çevresinde ve sandıklarda yaşanacak hukuksuzluklara anında müdahale edilmesi için ilçe seçim ve il seçim kurulları ile irtibat ve koordine içerisinde seçim süresince alanda çalışmada bulunacağız” diye konuştu.

‘SEÇİM BİTİMİNE KADAR ÇALIŞACAZ’

Seçim günü oy kullanımının bitip sayımın gerçekleşmesi sürecinde ilçe ve il kurullarında da yer alacaklarını ifade eden Özaraz, sayım bitimine kadar seçim çalışmalarında yer alacaklarını söyledi. Özaraz, devamla “Platform olarak, demokratik sistemin vazgeçilmez parçası olan seçimlerde; halkın iradesinin bağımsız ve tarafsız olarak özgür bir ortamda sandığa yansıtmalarını sağlama ve sandığa yansıtılan iradenin, şeffaf bir sayım ile devlet yönetiminin belirlenmesinde etkili olması çabasındayız. Hukuk üstünlüğünü ve demokratik bir ortamı egemen kılmak temel hedefimizdir. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda hazırlayacağımız raporu da kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version