Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wagner’in patronu Bahmut’taki idari binaya bayrak çekti

Wagner'in patronu Bahmut'taki idari binaya bayrak çekti


Rusya ordusunun yanında Ukrayna’ya karşı savaşan paralı asker şirketi Wagner Grubu’nun kurucusu Yevgeniy Prigojin, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde aylardır çok şiddetli çatışmalara sahne olan Bahmut kentindeki belediye binasına Rusya bayrağı çektiği görüntüleri yayınladı.

Gece görüş kamerasıyla çekilen görüntülerde Prigojin savaş yanlısı Rus blogger Tatarskiy’nin St Petersburg kentinde bombalı saldırı sonucu öldürülmesine de atıf yaparak “2 Nisan 2023, 23:00. Bahmut belediyesine üzerinde “Vladlen Tatarskiy’ye güzel anılar” yazan bir Rus bayrağı ve Wagner bayrağını diktik. Yasal olarak Bahmut alındı. Düşman batı bölgelerinde yoğunlaşmış durumda” ifadelerini kullandı.

KİEV YÖNETİMİ ‘ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR’ DEDİ

Ancak Ukraynalı yetkililer savaştan önce 70 bin nüfusa sahip Bakhmut’un tamamen Rusya’nın eline geçtiğine dair açıklamada bulunmadı. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar kent çevresindeki durumu “gergin” olarak nitelendirmişti. Maliar, Ukrayna kuvvetlerinin mevzilerini savunduğunu ve Rus kuvvetlerinin saldırı sırasında kayıplara çok az dikkat ettiğini öne sürdü. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da Rus ordusunun saldırılarını Liman, Bahmut, Avdiyivka ve Marinka yönlerinde yoğunlaştırdığına işaret etti ancak “Ancak askerlerimiz Bahmut’ta yerleşim yerini tutmaya devam ediyor” dedi.Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de pazar günü kenti savunan askerlere teşekkür etmişti. Zelenskiy “Avdiyivka, Maryinka ve Bahmut’ta savaşan askerlerimize teşekkür ederiz. Özellikle Bakhmut. Orası özellikle sıcak” ifadelerini kullanmıştı (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version