Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uyuşturucu baronunun soyadı, yakalanınca okullardan kaldırıldı

Uyuşturucu baronunun soyadı, yakalanınca okullardan kaldırıldı


Artı Gerçek – Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş cezası bulunan Urfi Çetinkaya’nın İstanbul’da 11 Nisan’da yakalanması sonrasında oğlu Örfi Çetinkaya’nın ismini verdiği okullar yeniden gündeme geldi.

Çetinkaya, memleketi Malatya ve İstanbul’da inşa ettirdiği okullara, 2000 yılı öncesinde İstanbul Valisi Erol Çakır ile yaptığı mutabakatla, ölen oğlu Örfi Çetinkaya’nın adını vermişti. İlerleyen yıllarda tabelayı değiştirme adımları mahkemelere takılmıştı.

Yeni Şafak’tan Erdal Kılınç’ın haberine göre Bakanlık “Hadımköy Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi”nin adını “Hadımköy Anadolu Lisesi” yaparak tartışılan uygulamaya son verdi.

İSTANBUL’DA SEKİZ OKUL BİR SAĞLIK OCAĞI

TEM şirketler grubu olarak imzalanan protokolde, okul ve sağlık ocaklarının Urfi Çetinkaya’nın ölen oğlu Örfi Çetinkaya adına açılması kararlaştırıldı. Bu isimle 8 okul ve 1 sağlık ocağı açıldı. Çetinkaya 2000 ve 2003’teki operasyonlarla yakalandı. Her yakalandığında adının verildiği okullar gündeme geldi. Matador Operasyonu’ndan sonra valilik, okullardaki “Örfi” ismini kaldırıp “Çetinkaya”yı bıraktı. İtiraz üzerine yeniden eski tabelalar asıldı.

BİR ÇOK YAPININ ADI DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul İl Mili Eğitim Müdürlüğü, kısa süre önce yakalanıp cezaevine gönderilen Urfi Çetinkaya’nın adını verdiği bazı okulların ismini değiştirme kararı aldı. Toplumda kötü imaj, genel örf ve ahlak kuralları gerekçe gösterilerek Hadımköy Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi’nin ismi “Hadımköy Anadolu Lisesi” olarak değiştirildi. Bu uygulamayla kaçakçı ve suçluların yaptırdığı birçok okul, cami ve sağlık kuruluşunun adı değiştirilebilecek. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version