Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üst düzey bir ‘soykırımın’ itirafı: Aytun Çıray’ın listesi!

Üst düzey bir ‘soykırımın’ itirafı: Aytun Çıray’ın listesi!


İLKER DOĞAN | HABER YORUM

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dehşet bir itirafta bulundu. Çıray, 15 Temmuz sonrası Emniyet’te yaşanan ‘cadı avını’ bizzat itiraf etti. Onbinlerce emniyet mensubunun hiç bir somut suçlama ya da delil olmaksızın KHK’larla ihraç edildiğini söyledi.

Partisinin Ordu’dan eski AKP’li bakanlardan İdris Naim Şahin’i aday göstermesine tepki gösteren Aytun Çıray, konuyla ilgili paylaşımlarında KHK’yla yapılan ihraçları şöyle anlattı: “AKP’nin TSK, Polis ve Adalet Teşkilâtına yerleştirdiği FETÖ elemanlarının temizlenmesi gerekiyordu. Komisyon için ünlü ve deneyimli emekli edilmiş Emniyet müdürlerimiz, generallerimize danışıyordum. ‘Emniyet’teki FETÖ’cüler nasıl temizlenir’ diye sordum. ‘İdris Naim Şahin kimleri vali, müdür, bürokrat olarak atadıysa tamamını görevden almakla başlanmalı’ dedi. Ben de bunu Sn. Süleyman Soylu’ya sözlü ve yazılı ilettim. Onları görevden aldı.

Emniyet teşkilatı, 15 Temmuz sonrası kıyıma uğrayan kamu kurumlarından biriydi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2019’daki açıklamasına göre hukuksuz KHK’larla ihraç edilen emniyet mensubu sayısı 33 bindi!

İKTİDAR YALNIZ DEĞİLDİ!

Aytun Çıray’ın itirafları ne anlama geliyor?

Dönemin ‘F.tö’yü Araştırma Komisyonu’ üyesi Aytun Çıray’ın itiraflarına göre bu ihraçlar hiç bir somut delil ya da suçlama olmaksızın, sadece hangi bakan döneminde göreve başladıklarına bakılarak yapılmıştı. Onbinlerce Emniyet çalışanı, suç bile isnat edilmeden ‘soykırıma’ tabi tutulmuş ve ihraç edilmişti.

Daha önce de CHP’li Eren Erdem, KHK’larla yapılan ihraçların kendilerine sorulduğunu, bütün operasyonların bilgileri dahilinde yapıldığını itiraf etmişti. Erdem, AKP rejmini aklamak için Avrupa ülkelerini kapı kapı dolaşarak Türkiye’de ‘işkence olmadığını’ bile söylemişti. Bütün bu itiraflardan sonra Hizmet Hareketi’ne yönelik soykırımın muhalefetin bilgisi ve onayı; hatta ne yazık ki desteğiyle yapıldığını söylemek mümkün…

AYNI HUKUKSUZLUKLAR DİĞER KAMU KURUMLARINDA DA YAŞANDI

Hukuksuz ihraçlar sadece Emniyet’te mi yapıldı? Tabi ki hayır… Benzer hukuksuzluklarla TSK’dan, Sağlık Bakanlığı’ndan, Adalet Bakanlığı’ndan, MEB’den, Maliye’den ve daha bir çok kamu kurum ve kuruluşundan onbinlerce insan KHK’larla ihraç edildi. ‘Fetömetre’ gibi soykırım araçlarıyla insanlar kıyıma uğradı. Yargıda Birlik Derneği’nin çalışmalarıyla bir gecede 4 binden fazla hakim ve savcı terörist ilan edidi.

Aytun Çıray’ın açıklamaları dehşet verici. ‘Soykırım’ üst düzey sorumlular tarafından itiraf ediliyor. Onbinlerce insanın hukuksuzca görevlerinden ihraç edildiği bizat sorumlular tarafından itiraf ediliyor. Hukukun kırıntısının olduğu bir ülkede yer yerinden oynamalı. Ancak Türkiye’de hiç kimseden ses çıkmıyor!

İktidarın ‘suç ortağı’ olduğu artık gizlenemeyen muhalefetin bu skandala tepki göstermesini beklemek biraz fazla ‘saflık’ olur.

Peki medya bu rezalete nasıl tepki verdi?

Türkiye’de yayın yapan sözde muhalif medyanın da ‘muhalefetten’ fark yok. Skandal itiraflar, ‘İYİ Parti’de f.tö kavgası, ‘İdris Naim Şahin’in aday gösterildiğini görünce şok oldum’ başlıklarıyla veriliyor. Muhalif medya için de onbinlerce insana hukuksuzluk yapılmasının, somut suçlamada bile bulunulmadan 140 binden fazla insanın KHK’larla ihraç edilmesinin hiç bir önemi yok! O insanlar yokmuş, KHK’larla hiç kimse ihraç edilmemiş gibi davranıyorlar. Utanç verici bir sessizlik var…

KAYDA GEÇTİ; YARGILANACAKLAR

Aytun Çıray’ın itirafları önemli. Tıpkı Eren Erdem’in itirafları gibi… Belki bugün değil ancak bu ülkeye elbet bir gün hukuk gelecek. İşte dün yaptıkları ve halen yapmaya devam ettikleri hukuksuzluları bugün pervasızca itiraf denler o gün yargıya hesap verecek. Sadece hukuksuz KHK’larla onbinlerce masumu açlığa mahkum edenler değil; Eren Erdem ve tıpkı Aytun Çıray gibi hazırladıkları listelerle soykırıma destek verenler de yargılanacak…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version