Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukraynalı gazeteci Rus keskin nişancılarınca öldürüldü: Saldırıda İtalyan gazeteci de yaralandı

Ukraynalı gazeteci Rus keskin nişancılarınca öldürüldü: Saldırıda İtalyan gazeteci de yaralandı


Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta bir medya çalışanı daha öldürüldü. Çarşamba günü İttalyan gazetesi La Repubblica için mihmandarlık yapan Ukraynalı gazeteci Bogdan Bitik’in ülkenin güneyindeki Herson kentinde Rus keskin nişancılar tarafından vurularak öldürüldü. Saldırıda İtalyan gazeteci Corrado Zunino da yaralandı.

La Repubblica’dan yapılan açıklamada “Bugün muhabirimiz Corrado Zunino ve ona yardım eden Bogdan Bitik, Ukrayna’nın güneyindeki Herson’un eteklerinde Rus keskin nişancılar tarafından Herson’daki köprünün yakınında pusuya düşürüldü. Bitik maalesef öldü: Geride karısı ve bir oğlu kaldı. Omzundan yaralanan Corrado, Herson’daki sivil hastanede tedavi altına alındı” dendi.

İtalyan gazeteci Zunino, La Repubblica’ya yaptığı açıklamada saldırı anında üzerinde “basın” yazan kurşun geçirmez bir yelek olduğunu vurguladı. Zunino “Keskin nişancıların varlığı nedeniyle şu anda Bitik’in cesedini kurtarmak zor” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA SAVAŞINDA EN AZ 12 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de bakanlığının ve Kiev’deki İtalyan büyükelçiliğinin Zunino’nun İtalya’ya iade edilmesi için Ukrayna makamlarıyla birlikte çalıştığını söyledi. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’na göre, savaşın başlangıcından bu yana ülkede çoğu Ukraynalı olmak üzere en az 12 gazeteci ve medya çalışanı öldürüldü ve 18 kişi yaralandı.

MİKOLAYİV’DE APARTMAN VURULDU: BİR ÖLÜ, 23 YARALI

Diğer yandan perşembe günü erken saatlerde Ukrayna’nın güneyindeki Mikolayiv kentinde yerleşim yerlerinin Rus füzeleri tarafından vurulması sonucu en az bir kişinin öldüğü, biri çocuk 23 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodirmir Zelenskiy

Telegram hesabından yaptığı açıklamada “Dün gece Rusya, Karadeniz’den fırlatılan dört Kalibr füzesiyle Mikolayiv’i bombaladı. Yüksek hassasiyetli silahlar özel konutlara, tarihi bir binaya ve yüksek bir binaya yönelikti. Şimdilik bir çocuk da dahil olmak üzere bir ölü ve 23 yaralı olduğunu biliyoruz” dedi Zelenskiy tarafından yayınlanan bir videoda da camları kırılmış ve çatılardan dumanların yükseldiği ağır hasar görmüş binalar görüldü.

Bölge Valisi Vitaliy Kim, acil servislerin füze enkazından kaynaklanan çok sayıda yangını söndürdüklerini ve enkazı temizlediklerini söyledi. Mikolayiv kenti, savaş boyunca ağır Rus bombardımanlarına maruz kaldı. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version