Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uçar: Yeni yüzyılı kurmak için buradayız

Uçar: Yeni yüzyılı kurmak için buradayız


ANKARA – Halk buluşmasına katılan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar,  Ankara’yı sadece bu devletin ve iktidarın değil toplumun başkenti yapmak için geleceklerini belirterek, halkın mücadelesiyle yeni yüzyılı kurmak için burada olduklarını söyledi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Ankara Batıkent’te açılan partisinin düzenlediği halk buluşmasına katıldı. Bayraklar ile donatılan buluşma alanında halaylar çekildi, “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. Yoğun ilgi ile karşılaşan Kılıçgün Uçar, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

‘TOPLUM ÇOKTAN YOLUNU ÇİZDİ’

 

Dün yapılan operasyonlara tepki gösteren Uçar, bu gözaltıların seçim kumpası olduğunu dile getirdi. Uçar, “Dün itibariyle Diyarbakır merkezli onlarca ilden yüzlerce arkadaşımızı gözaltına alındığı seçim kupasıyla uyandık. Seçmenlerimiz de halkımızda bütün bu süreçlere tanıklık etmiş, bu süreç karşısında nasıl sorumluluk alacağını biliyor. Mevcut iktidar mevcut ulus devlet paradigması kendisine itiraz edenleri bir şekilde mücadele hattının dışına attı. Bu kumpasın bir anlamda bizim direnişimize de bir müdahale olduğunu ifade etmek gerekiyor ama Yeşil Sol olarak iktidar ve toplum arasında gerçekleşecek bu seçimde toplum çoktan yolunu çizdi. Biz bu yola 3’üncü yol dedik. Bu 3’üncü yolda kimler var, AKP-MHP iktidarının şiddetle müdahale ettiği bütün alanlarda direniş edenler var.  Gençler, kadınlar var. Bütün mücadele ve direniş hattı, bugün 3’üncü yolumuzun adı. Dolayısıyla bu yol bize dayatılan AKP-MHP iktidarının statükocu siyasetiyle millet ittifakı tarafından bize dayatılan restorasyoncu politikaya karşı birlikte çizdiğimiz bir hat. Bugünün değil, bugüne kadar biriktirdiğimiz mücadelenin yolu” diye konuştu.

 

‘BİTMEYEN DİRENİŞİMİZ VAR’

 

3’üncü yolun direnişçilerinin gözaltına alındığını belirten Uçar, “Gözaltına alınan arkadaşlarımız bu iktidara biat etmeyen ve 3’üncü yolda sesini yükseltenler. Basın açısından tek bir haberi yalanlanamayan bir özgür basın direnişi vardı. Siyasetçiler açısından bütün baskılara rağmen 3’üncü yol siyasetinden vazgeçmeyen arkadaşlarımız vardı. Sanatçılar açısından devletin kendi sanatçılarını yaratma çabasına karşı direnen bir sanat mücadelesi vardı. Buradan baktığınızda 3’üncü yolun yürütücüleri bugün gözaltına alınmış durumda. Biliyoruz ki bugün bu devlet en büyük engel olarak bizi görüyor hem Türkiye’de hem Kürdistan’da biz de bu mücadeleyi büyütmekle sorumluyuz. AKP-MHP iktidarına, tek adam rejimine şunu söylüyoruz; sizin şiddetiniz varsa, bizim bitmeyen direnişimiz var. Siz şiddetle geliyorsanız, biz de direnişle cevap vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

 

‘TOPLUMUN BAŞKENTİ YAPMAYA GELİYORUZ’

 

Uçar, Ankara’da alınan kararlara dikkat çekerek, “Sizlerle birlikte hem Ankara’da masa başında alınan kararları, hem de Ankara’da hakkın hukukun görüntüsünü değiştirmek için yola çıktık. Var mısınız arkadaşlar. Ankara’yı sadece bu devletin ve iktidarın değil toplumun başkenti yapmaya geliyoruz. Seçimlere 18 gün kaldı biz bu seçimin bize savaşı dayatan iktidarla barış mücadelesinden vazgeçmeyen başka Kürt halkı olmak üzere tüm halklar arasında geçeceğini biliyoruz. Kazanan biz olacağız. Birçok arkadaşımızla yeni dönemin kurucu bir yüzyıl olmasını istiyoruz. Direnenler yeni yüzyılın kurucu öznesi olmak durumunda. Halkın mücadelesi arkamızda biz de yeni yüzyılı kurmak için buradayız. Gerçekten değiştireceğiz” diye konuştu. 

Uçar, Batıkent’te halk buluşmasının ardından Mamak’ta seçim bürosu açılışına katıldı. Mamak halk buluşmasına, HDP Mamak İlçe Eş Başkanı Abuzer Kısa, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Ankara Yeşil Sol Parti milletvekili adayları katıldı. Mamak’ta coşkuyla kadınlar tarafından karşılanan Çiğdem, Yeşil Sol Parti araç konvoyuna yapılan saldırıyı kınayarak, “Bu saldırıların hepsi bizden korktukları ve gideceklerini bildikleri için” dedi.  Uçar, burada 14 Mayıs seçimlerinde halklar ile birlikte iktidarı göndereceklerinin sözünü verdi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version