Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklu Aşkan: Çıplak arama dayatıldı, nevresim dahi verilmedi


MÊRDÎN – Şakran’dan Tekirdağ Cezaevine sevk edilen İbrahim Aşkan, çıplak aramaya maruz kaldığını, konulduğu hücrede nevresim dahi verilmediğini aktardı.

 

Mêrdîn’in Kerboran (Dargeçit) ilçesinde 2015 yılında henüz 16 yaşında iken tutuklanan ve Şakran T Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan İbrahim Aşkan (24), 2 Nisan günü Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Aşkan, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, sevk edildiği cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldığını ve darp edildiğini aktardı.

 

Aşkan’ın ağabeyi Zeki Aşkan, kardeşinin çıplak aramayı kabul etmediği için darp edildiğini, ardından tek başına bir hücreye konulduğunu aktardığını söyledi. Kardeşinin tehditlere maruz kaldığını kaydeden Aşkan, kardeşi ile görüşmelerini “Hücreye konulduktan sonra nevresim takımı bile verilmediğini söyledi. Hücrenin çok kirli olduğunu ve tuvaletinin girilmeyecek durumda olduğunu, kendisine psikolojik olarak da baskı uygulandığını söyledi. Verdiği dilekçeleri kabul etmemişler, bu nedenle taleplerini de bir yere iletemiyor. Gardiyanlar tarafından her gün ‘buradan çıkamayacaksın’ gibi cümlelerle tehdit edildiğini bildirdi. Telefon görüşmesi sırasında bile telefonu 4 defa kesildi. Maruz kaldığı ihlallerden bahsedince telefon kesilip durdu. Durumu iyi değil anlayacağınız” sözleriyle aktardı.

 

Kardeşinin durumundan endişe ettiklerini kaydeden Aşkan, insan hakları savunucularının cezaevinde konuya dair inceleme yapmasını istediklerini söyledi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version