Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump: Ülkemiz felakete doğru gidiyor

Trump: Ülkemiz felakete doğru gidiyor


Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York Başsavcılığı tarafından 2016 seçimlerini etkilemek amacıyla 34 kez ticari kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlanmasını 2024 Başkanlık seçimlerine müdahale olarak yorumlayarak, “Böyle bir şeyin Amerika’da olabileceğini asla düşünemezdim”dedi. New York’taki mahkemede hakim karşısına çıktıktan sonra döndüğü Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinde kameraların önüne geçerek değerlendirmelerde bulundu.

Kendisine yöneltilen suçlamaları eleştiren Trump “Böyle bir şeyin Amerika’da olabileceğini asla düşünemezdim. Benim işlediğim tek suç, ulusumuzu onu yok etmeye çalışanlara karşı şiddetle savunmaktır” ifadelerini kullandı. Trump savcıların hakkındaki suçlamaları “aşırı solcuların, ülkede daha önce görülmemiş bir ölçekte kitlesel seçim müdahalesi” şeklinde tanımlayarak, “Bu sahte dava sadece yaklaşan 2024 seçimlerine müdahale etmek için açıldı ve derhal düşürülmelidir” dedi.

‘RADİKAL SOL KAÇIKLAR’

25 dakikalık konuşmasında, hakkında devam eden Georgia’da seçimlere müdahale soruşturması ile Florida’da malikanesindeki “gizli belgeler” soruşturmasına da eleştiriler yönelten Trump, Biden yönetimi altında adalet sisteminin kanunsuz haline geldiğini savundu. Ülkede ekonominin çöktüğünü, enflasyonun kontrolden çıktığını, dış politikada Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore’nin birlikte tehditkar ve yıkıcı bir koalisyon oluşturduklarını savunarak, “ABD tarihinin en kötü beş başkanını alıp ekleseydiniz, ülkemizdeki Joe Biden ve yönetiminin yıkıntısının yakınından bile geçemezdi” diye konuştu.

“Biz düşüşte olan bir milletiz. Ve şimdi bu radikal sol kaçıklar, kolluk kuvvetlerini kullanarak seçimlerimize müdahale etmek istiyorlar, bunun olmasına izin veremeyiz.” diyen Trump “Ülkemiz felakete gidiyor” ifadesini kullandı.

‘TRUMP’TAN NEFRET EDEN BİR AİLEDEN GELEN YARGICIM VAR’

Dünkü tarihi duruşmada yargıç Juan Merchan’ın kendisini sosyal medya paylaşımlarına karşı uyarmasına rağmen Trump, hakkında ceza davası açan Manhattan Bölge Başsavcısı Alvin Bragg, New York Eyalet Başsavcısı Lettica James ve mahkeme yargıcı Juan Merchan’ı eleştirdi. Mahkemenin kendisine karşı önyargılı olduğunu öne süren Trump “Trump’tan nefret eden bir aileden gelen, Trump’tan nefret eden bir yargıcım var” dedi.

ABD’de 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart’ta Manhattan Bölge Savcısı’nca porno filmleri yıldızı Stormy Daniels’a 2016 Başkanlık seçimleri sırasında “sus payı” ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda büyük jüri tarafından suçlanmıştı. İddianamede Daniels’ın yanı sıra kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini öne süren eski bir Playboy modeline ve Trump’ın evlilik dışı bir çocuğa sahip olduğunu ileri süren bir kapıcıya Trump’ın seçim kampanyasına zarar verecek iddialarını gizlemeleri için yapılan ödemelerde yapılan “sahtekarlıkta” yer almıştı.

Suçlamalara “siyasi cadı avı” şeklinde tepki gösteren Trump, New York’ta hakim karşısına çıkarak kendisine yöneltilen hakkındaki 34 suçlamayı da reddetmişti. Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan olarak kayıtlara geçmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version