Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TOGG’un teslimat tarihi ikinci kez ertelendi; neler oluyor?

İlk TOGG, Saray’da düzenlenen törenle Erdoğan’a teslim edildi; plakası dikkat çekti


İlk TOGG, 3 Nisan’da Erdoğan’a teslim edilmişti.

AKP rejiminin ‘yerli ve milli otomobil’ olarak tanıttığı TOGG’da teslimat tarihi ikinci kez ötelendi. Seçim öncesi apar topar ‘banttan indirilen’ TOGG’un teslim tarihi bu kez ay sonuna ertelendi. İkinci kez ertelenme nedeni ‘talep fazlalığı’ olarak açıklandı. Eldeki otomobillerin neden teslim edilmediği bilinmiyor.

TOGG’da ön siparişler 16-27 Mart arasında alınmış, 29 Mart’ta da kura çekilmişti. Kura sonucunda 20 bin kişi ön sipariş hakkı kazandı. Ayrıca, 20 bin kişi de yedek listeye alındı. ‘Akıllı’ otomobil TOGG’da ilk teslimatların 16 Nisan’da yapılacağı açıklandı. Ardından söz konusu tarih 24 Nisan’a kaydırıldı. Ancak teslimatlar yine yapılmadı.

TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş, TGRT’de yaptığı açıklamada teslimatların ay sonuna ertelendiğini duyurdu. Erteleme gerekçesini ‘fazla talep’ diyerek açıkladı.

2023’te 20 bin araç üretileceği uzun zaman önce kararlaştırılmıştı. Dolayısıyla kurada hak kazananların otomobillerinin neden teslim edilmediği bilinmiyor. 2023’ün ilk 4 ayında şu ana kadar tek bir TOGG bile teslim edilmedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version