Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tekirdağ’da kadınlarla toplantı: Her oy adaletsizliğe cevap olacak


TEKİRDAĞ – Yeşil Sol Parti Tekirdağ milletvekili adayı Muazzez Orhan Işık, kadınlarla bir araya geldiği toplantıda, “Yeşil Sol Parti’ye verilecek her oyun demokrasi, adalet, Kürt halkına yönelik savaş imha politikasına cevaptır” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde açılan seçim bürosunda kadınlarla bir araya geldi. Toplantıya, milletvekilli adayı Muazzez Orhan Işık ile çok sayıda kadın katıldı.

Burada konuşan Işık, AKP iktidarının özel savaş politikalarına rağmen Kürt kadınların ciddi bir değişim ve dönüşüme öncülük ettiğini belirterek, “Bugün kadınlar olarak yaşamın her alanındayız.  Siyasetteyiz, karar verme mekanizmasındayız, yerel yönetimlerde yine kadınların temsili oluyoruz. Bu büyük bir mücadeleyle oldu. Bunun için büyük bedeller ödendi. Cezaevine girdik, katledildik ancak geldiğimiz noktada erkeklerin kölesi değiliz. Ne yaşamımıza ne de giydiklerimize onlar karar veremez” dedi.

‘ADALETSİZLİĞE CEVAP OLACAK’

Katledilen ailesi için 4 yıldır adalet mücadelesi veren Emine Şenyaşar’ı hatırlatan Işık, şöyle devam etti: “2018 seçimlerinde AKP milletvekili ve yakınları tarafından katledilen eşi ve çocukları için hala adliye önünde ancak katil dışarıda geziyor. Yine bir oğlu cezaevindeyken, ailesini katledenler Meclis’te milletvekilliği yapıyor. İşte sizin kullanacağınız oy Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesine ve adaletsizliğe cevap olacaktır. Bu yüzden bu seçim demokrasi, adalet, Kürt halkı üzerindeki savaş imha politikasına verilecek cevaptır.”

Işık’ın konuşması ardından kadınlarla sohbet edildi, daha sonra toplantı sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version