Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süvari Öztürk, ‘insan onuru, adalet ve özgürlük’ için söylüyor: ‘Enkaz Devri’ şarkıları

Süvari Öztürk, ‘insan onuru, adalet ve özgürlük’ için söylüyor: ‘Enkaz Devri’ şarkıları


Uzun yıllardır müzik hayatını Avrupa’da sürdüren müzisyen Süvari Öztürk, ilk stüdyo albümü Enkaz’ı müzikseverlerle paylaştı. Albüm, sözü ve müziği sanatçının kendisine ait on şarkıdan oluşuyor. Müziğinin tamamı canlı enstrümanlarla kaydedilen ‘Enkaz’ albümünün yapımcılığını da Süvari Öztürk yaptı.

Albümde Anadolu Rock tavrının yanı sıra etnik tınılar dikkat çekiyor. Albümde zengin bağlama partisyonları, senfonik yaylı kompozisyonları, çeşitli nefesli sazlar ve akustik davul, bas ve diğer gitar çeşitleriyle Doğu ve Batı müziğinin enfes bir sentezi yer alıyor.

“Bir kalıba sığmam asla, derdim insandır benim.” diyerek eserlerinin merkezine insanlık onuru, adalet duygusu, özgürlük, barış, sevgi ve kardeşlik değerlerini koyan Öztürk’ün yeni albümü, derdi insan ve insanca yaşamak olanları omuz omuza yürümeye davet ediyor ve insanlığa vicdan ve adalet çağrısı yapıyor.

Esma Uludağ, üç küçük çocuğuyla birlikte Erdoğan rejiminin zulmünden kaçtıktan sonra Yunanistan’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmişti.

ESMA ULUDAĞ İÇİN DE BİR PARÇA YAZDI

Enkaz albümünün sekizinci şarkısı olan ‘Sürgünün Çocuğu’, Türkiye’de yaşanan adaletsizliklerden dolayı sürgünü ve göçü son çare bilen akademisyen Esma Uludağ’ın 3 çocuğu ile birlikte Yunanistan’a yolculuğunu anlatıyor. Bu zorlu yolda annesinin ardı sıra yürüyen kırmızı parkalı Zümra’nın sürekli “anne dondum” diyerek ağlaması ve Yunanistan’da annenin kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi, şarkının nakaratında can alıcı bir şekilde resmediliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version