Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye’de ABD üssüne roketli saldırı

Suriye'de ABD üssüne roketli saldırı


Suriye’nin doğusundaki Deyrezzor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Kuniko gaz sahası ve çevresine roket saldırıları düzenlendi.

ABD ordusundan yapılan açıklamada Pazartesi akşamı bir roketin Kuniko’daki üs bölgesine düştüğü bir başka roketinse saldırının yapıldığı yerde bulunduğu belirtildi. Açıklamada saldırının üste yaralanmaya ya da bir hasara yol açmadığı belirtildi.

Anadolu Ajansı’nın ulaştığı kaynaklar, roket atışlarının İran destekli yabancı grupların varlık gösterdiği Deyrezzor’un doğusundaki Bukemal’den yapıldığını aktardı.

Suriye’de varlık gösteren ABD ve koalisyon güçlerine ait askeri noktalar, zaman zaman İran destekli yabancı grupların varlık gösterdiği bölgelerden roket saldırılarıyla hedef alınıyor.

25 Mart’ta İran destekli yabancı gruplar, Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarına roket saldırıları düzenlemişti. ABD İran Devrim Muhafızları Ordusu’yla bağlantılı grupları sorumlu tuttuğu saldırılara misilleme olarak hava saldırıları düzenlemişti.

Deyrezzor, İran’dan Lübnan’a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün’den gelen boru hatları ve ticaret yolları da bu kentten geçiyor. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version