Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleymaniye Havalimanı’na saldırı protesto edildi


HABER MERKEZİ- Türkiye’nin Süleymaniye Havalimanı’na yönelik düzenlediği saldırıyı protesto eden yurttaşlar Salim yolu üzerinde yürüyüş düzenledi. 

Türkiye’nin Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırısına karşı düzenlenecek protestoya katılım çağrısının ardından yurttaşların kitlesel yürüyüşü başladı.

Süleymaniye vilayetinde aydın, yazar, parlamenter ve eski bakanların da aralarında bulunduğu protesto yürüyüşü, Baxê Giştî’ye kadar devam edecek. Yürüyüşte işgalci ve işbirlikçiler aleyhinde sloganlar atıldı.

Yürüyüş sonunda kitle adına Cotyar Reşid tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Süleymaniye halkı olarak soruyoruz; kan dökmenin ve düşmanlığın haram sayıldığı Ramazan ayında bu saldırı neden gerçekleştiriliyor? Soruyoruz; Türk devleti neden aralıksız bir şekilde Rojava ve Güney Kürdistan’da karşılıklık yaratmak istiyor? Son saldırı, Kürdistan halkının tümüne yönelik bir savaş ilanıdır. Birleşmiş Milletler sözleşmesine göre sivil alanlara yönelik saldırı bir suçtur. Ancak Türk devleti Kürt halkına yönelik sürekli suç işlemektedir.”

Açıklamanın devamında “Türkiye ile ticari ilişkiler durdurulmalıdır. Halk, Türk mallarını boykot etmelidir. Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetleri, Türk devletinin elçisini çağırmalı ve uyarmalıdır. Birleşmiş Milletler ve Kürt halkının dostları, Türk devletinin bu saldırılarına artık karşı çıkmalı ve saldırılara yol açmamalıdır” denildi.

Açıklamanın sonunda Kürdistan Bölgesi hükümetinin, Türkiye’nin saldırıları karşısındaki sessizliğini bozması talep edildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version