Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Stoltenberg duyurdu: Finlandiya yarın NATO’ya katılıyor

Stoltenberg duyurdu: Finlandiya yarın NATO’ya katılıyor


Press conference by NATO Secretary General Jens Stoltenberg ahead of the meetings of NATO Ministers of Foreign Affairs

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün yaptığı açıklamada Finlandiya’nın yarın NATO’ya katılacağını ve bunun Finlandiya’yı daha güvenli, ittifakı da daha güçlü kılacak bir adım olduğunu söyledi.

This is an historic week. Tomorrow we will welcome #Finland 🇫🇮 as the 31st member of #NATO, making Finland safer & NATO stronger. pic.twitter.com/DEt2w9clUj

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) April 3, 2023

NATO genel sekreteri, bugün düzenlediği basın konferansında Finlandiya’nın yarın itibariyle NATO’nun 31’inci üyesi olacağını açıkladı ve “Finlandiya bayrağını ilk kez burada, NATO karargahında göndere çekeceğiz. Finlandiya’nın güvenliği, İskandinav güvenliği ve bir bütün olarak NATO için güzel bir gün olacak” dedi.

Türkiye Finlandiya’nın NATO’ya katılmasını uzun bir süre geciktirmiş ve aylar süren diplomasinin ardından geçtiğimiz hafta onay verdiğini duyurmuştu.

Başvuru, Finlandiya’nın 1,340 kilometrelik bir sınırı paylaştığı Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine yapılmıştı. İşgal Finlandiya kamuoyunun NATO’ya bakışını kökten değiştirmiş, NATO üyeliğine destek Finlilerin üçte birinden neredeyse yüzde 80’ine sıçramıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version