Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Sokakları boş bırakmayan gücümüzle geliyoruz’


İSTANBUL – Yeşil Sol Parti’nin Sancaktepe kadın büro açılışında, “Meydanların yasaklanmasına karşı sokakları boş bırakmayan kadınların gücüyle geliyoruz” mesajı verildi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti, İstanbul’un Sancaktepe İlçesi’ne bağlı Meclis Mahallesi’nde kadın seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. İstanbul kadın milletvekili adaylarının katıldığı açılışta çok sayıda kadın bir araya geldi. 

 

Açılış öncesi bildiri dağıtarak büroya yürüyen kitleyi polis engellemeye çalıştı. Ancak adaylar ve kadınlar, engel tanımayarak büyük bir coşku ve alkışlarla büroya yürüdü. Kadınlar, yürüyüş esnasında zılgıtlar eşliğinde, “Sokakları da meydanları da boş bırakmıyoruz diyen kadınların gücüyle geliyoruz. Kazanacağız” sözleriyle seslendi. Büroya varan kitle sık sık, “Jin jiyan azadî” sloganı atarak uzun süre halaya durdu. 

 

‘KADINLARIN GÜCÜYLE GELİYORUZ’

 

Açılışta konuşan Kezban Konukçu Kok, “Buralara kolay gelmedik. Nasıl ki ilçemizden buraya gelirken mücadele ettiysek, bugünlere gelirken de çok mücadele ettik. Ancak gözümüzdeki kararlılığı, inancı, direnci görenler bizden korkuyorlar. Bu kararlılık, inanç ve direnç bize kazandıracak. Mutlaka kazanacağız, buna sonsuz inanıyoruz. Bu inancı sizden alıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, yanı başımızda İran’da ‘Jin jiyan azadî’ diyen kadınların gücünden alıyoruz. Ülkemizde her türlü katliama karşı sokakların, meydanların yasaklanmasına karşı sokakları boş bırakmayan kadınların gücüyle geliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Büro açılışı “Jin jiyan azadî’ sloganı, alkış ve zılgıtlarla yapıldı.  

 

Coşkunun hakim olduğu etkinlik, halayların ardından son buldu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version