Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Siyasi bir ahlak örneği; Finlandiya Başbakanı Sanna Marin

Siyasi bir ahlak örneği; Finlandiya Başbakanı Sanna Marin


HABER-YORUM | TARKAN TEKTEN, Helsinki Tr724

Sanna Marin, seçildiği zaman dünyanın en genç başbakanı idi. 2 Nisan Finlandiya Parlamento Seçimleri’nden birinci parti olarak çıkamayınca eylül ayında yapılacak parti kongresinde genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Finler seçimlerde sol ağırlıklı hükümete ‘tamam’ dedi ve sağ partilere yeşil ışık yaktı. 2019 yılından beri hükümeti sol ağırlık koalisyon hükümeti yönetiyordu. Başbakan Sanna Marin’in Sosyal Demokrat Partisi SDP hariç diğer sol partiler ciddi kayıp yaşadı. Hükümetin büyük ortağı SDP sandalye sayısını arttırmasına rağmen seçimlerden galip çıkamadı. Yeni hükümeti kurma görevi bu sebeple liberal ağırlıklı Ulusal Koalisyon Partisi’ne verilecek.

Sanna Marin; yalnız bir yıldız

Marin, seçim sonrası yaptığı açıklamada SDP’yi her zamankinden daha fazla birleştirdiğini ifade etse de siyaset yorumcuları Sanna Marin’in parlak ama yalnız bir yıldız olduğunu söylüyor. Kulislerde uluslararası popülaritesi oldukça yüksek olan Marin’e Finlandiya’nın ihtiyacı olduğu ifade ediliyor.

Bu yorumların yapılması boşuna değil. Zira başbakanlığı döneminde pandemi ile mücadelede başarılı oldu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başlaması sonrası ülkesini NATO’ya taşıdı. Görev süresi boyunca partisinin imajını yükseltti. Şimdi genç başbakan için nefes alma zamanı. Ancak Finler onu unutmayacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version