Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şirnex’te kitlesel büro açılışı


ŞIRNEX – Yeşil Sol Parti’nin Şirnex’te gerçekleşen büro açılışında konuşan İbrahim Akın, “Beyaz Toros ittifakı 14 Mayıs’ta sandığa gömülecek” dedi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), başlattığı seçim turunun Botan ayağı kapsamında Şirnex’in Hezex (İdil), Cizîr (Cizre) ve Silopîya (Silopi) ile merkez ilçede yüzlerce araç ile konvoy düzenlendi. 

 

Konvoyun ardından Şirnex merkezde iftar programına katılan heyet, ardından merkez seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirmek için Cumhuriyet Mahallesin’e geçti. Burada binlerce kişi tarafından zılgıt, alkış ve sloganlarla karşılanan heyet, yurttaşlarla beraber halaylar çekti. 

 

POLİS PROVOKASYONU BOŞA ÇIKARILDI

 

Kitlenin halay çektiği esnada polisler etrafı kalkanlarla abluka altına almaya çalıştı. Kitlenin “Bijî Serok Apo” sloganları atması üzerine polis göz yaşartıcı biber gazı sıktı. Polise tepki gösteren kitle, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı. Bir süre yaşanan gerginliğin ardından polislerin geri çekilmesi üzerine açılış programı kaldığı yerden devam eti. 

 

İlerleyen saatlerde binlerce kişinin katıldığı açılışta Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz konuşma yaptı. 

 

‘KURDİSTAN’DAN SİZE TEK OY YOK’

 

Saliha Aydeniz, Botan halkının her dönem ayakta olduğunu, özgürlük mücadelesini verdiğini belirterek, “Botan halkı Kurdistan ve Dünya için örnektir” dedi. İktidarın 100 yıldır Kürtleri yok saydığını kaydeden Aydeniz, “Ev ev sokak sokak geziyoruz. Kurdistan halkı her yerde ayaktadır. Kurdistan halkı, 14 Mayıs için hazır. Kurdistan’dan size tek bir oy yok. Çünkü siz Kurdistan’da katliamlar yaptınız, zulüm yaptınız. Zamanınızı boşa harcamayın. Kurdistan halkı sizi çok iyi tanıyor. Nasıl her zaman mücadelemizi verdik ise 14 Mayıs’ta da mücadele edeceğiz” dedi. 

 

‘ÜRETEN BİZ YÖNETEN DE BİZ OLACAĞIZ’

 

Ardından söz alan EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Selahattin Demirtaş’ı hedef almasına tepki göstererek, “Burada çok sayıda Selahattin Demirtaş var, sen hiç merak etme Erdoğan” dedi.

 

Öztürk’ün konuşması sırasında kitle sık sık Erdoğan’ı yuhlayarak protesto etti. Öztürk, “Bu ülkede barış için, özgür bir gelecek için halkların kardeşliği gerekli” dedi. İktidarın gönderilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, “Madem ki üreten biziz, yöneten de biz olacağız” dedi. 

 

‘BEYAZ TOROS İTTİFAKI’

 

Ardından söz alan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, “Diyarbakır’da sözde Cumhur İttifakı’nın ama bizce beyaz toros İttifakının başkanı konuştu. Biz bunların adını Beyaz toros ittifakı koyduk. Beyaz toros ittifakı 14 Mayıs’ta Diyarbakır’da sandığa gömülecek. Onlar görecekler kardeşliğin ne olduğunu” dedi. Erdoğan’a seslenen Akın, “Bu insanlar, bu gençler artık sizi istemiyor. Teslim alamadınız. Çekip gidin. Herkes barış içinde demokratik şekilde yaşasın” diye konuştu. 

 

‘SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM

 

Yeşil Sol Parti’nin direnenlerden oluştuğunu kaydeden Akın, “Bu tarihi seçimde Türkiye bütçesinin 3’te 1’ini, bütün kaynaklarımızı savaşa ayıran, savaş politikasını bitireceğiz. Bu anlamda direnenlere selam göndermek lazım. Hemen yanımızda Kobanê direniyor, Şırnak direniyor, İmralı direniyor, cezaevleri direniyor, Edirne direniyor. Tüm cezaevlerindeki arkadaşlarımız direniyor. Onları gerçek anlamda bir barış süreci sonrası mutlaka birlikte yaşamın ortak iradesi yapacağız. Biz iddia ediyoruz ki bu ülkede barış olacak. Geleceğimize sahip çıkmak için 14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkalım” dedi. 

 

Akın’ın konuşmasının ardından seçim irtibat bürosunun açılışı yapılırken, programın sona ermesi ile birlikte kitle sloganlarla yürüyüşe geçti. Kitlenin yürüyüşe geçmesinin ardından polisler biber gazı ve plastik mermi ile kitleye saldırdı. Bir süre ara sokaklarda yaşanan gerginliğin ardından en az 3 kişi gözaltına alındı. 

 

Kitlenin dağılması ile beraber program sona erdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version