Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sinan Oğan’dan skandal ifadeler: Doğu Türkistan’daki baskı abarttıkları kadar değil

Sinan Oğan’dan skandal ifadeler: Doğu Türkistan’daki baskı abarttıkları kadar değil


ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın, Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüne ilişkin skandal ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Babala TV’de Oğuzhan Uğur’un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programına katılan Sinan Oğan, bütün dünyanın gözlerin önünde yaşanan ‘soykırım’ için, “Abarttıkları kadar baskı yok.” dedi.

Sinan Oğan şunları söyledi: “İki tespitim var; 1- Orada bir zulüm var, baskı var ama o baskı abarttıkları kadar yok. 2- Orasını ABD, Çin’in yumuşak karnı olarak görüyor. Bu iki tespiti yapalım, olaya gerçekçi bakalım. Biz oradaki Türklerin hakkını savunurken ABD politikalarına malzeme olmayalım.”

Sinan Oğan’dan Skandal İfadeler: Doğu Türkistan’daki Baskı Abarttıkları Kadar Değil

— TamgaTürk (@TamgaTurk) April 25, 2023

Sinan Oğan’ın açıklaması kamuoyunun tepkisini çekti. Uygur Hareketi’nden açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

SÖZDE EĞİTİM KAMPLARINDA 1 MİLYONDAN FAZLA UYGUR SOYKIRIMA UĞRUYOR

Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygurlar yıllardır Çin’in zulmü altında inliyor. BM’ye göre 1 milyon civarında Uygur, Çin’in ‘eğitim’ merkezi olarak tanımladığı ‘beyin yıkama’ kamplarında soykırıma uğruyor. Uygurlu sivil toplum örgütlerine göre ise sayı çok daha fazla. Erkekler hapsediliyor, kadınlar bütün dünyanın gözü önünde tecavüze uğruyor. 3-4 yaşlarındaki çocuklar, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ailelerinden alınarak sözde ‘çocuk esirgeme kurumlarına’ yerleştiriliyor. Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Kaldırılması Komisyonu’nun raporuna göre, özerk Uygur bölgesi bir gözetim kampına dönüştürüldü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version