Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Serdar Akinan, 15 Temmuz kumpasını ‘cehaletiyle’ çökertecek!

Serdar Akinan, 15 Temmuz kumpasını ‘cehaletiyle’ çökertecek!


İLKER DOĞAN | HABER İNCELEME 

“Havlamasını bilmeyen köpek, sürüye kurt getirir.”

Teşbihte hata olmaz!

‘Gazeteci’ Serdar Akinan’ın dün gece 15 Temmuz’la ilgili yaptığı son açıklamaları izleyince yukarıda aktardığım atasözü geldi aklıma… Gözaltına alındıktan sonra akıl ve mantık dışı yorumlarla rejimin 15 Temmuz ‘algısını’ savunmaya çalışan Akinan, ‘cehaletiyle’ kumpası çökertecek gibi görünüyor. Zira her açıklaması AKP rejimini daha da çıkmaza sokuyor. ‘AKP’yi kurtarayım’ derken Hizmet Hareketi’ni temize çıkaran Akinan’ın son kurbanı, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal oldu…

OTEL SAKİNİ: OTEL BOMBALANIYOR DİYE HABER ÇIKTI, YALANDI

Serdar Akinan, son videosundaki açıklamalarına kendisine gelen bir maille başlıyor. CHP’li bir kamu görevlisinden gelen maili okuyor. Adının açıklanmasını istemeyen devlet memuru şunları yazıyor: “Ben ve annem Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı oteldeydik o gün. 15 Temmuz günü öğlen temizlikçiler vaktinde geldi ve ‘Erdoğanlar gitti.’ dediler. Hatta o gece barda müzik açıldı. Saat 22.00’da da odamıza çekildik. ‘Otel bombalandı’ diye haber çıktı. Öyle bir şey yoktu. Bomba haberi çıktıtan 1 saat kadar sonra bir helikopter geldi. Deniz üzerinde durup, bizim tam karşımızda, Erdoğan’ın kaldığı yerde değil; denize kurşun atmaya ve silah sesleri duyulmaya başladı. Erdoğan çoktan gitmişti ama ‘Erdoğan’ın kaldığı otel bombalanıyor’ diye haber çıktı. O sırada bombalama falan söz konusu değildi. Ben Atatürkçü ve CHP’nin kurucularından bir dedenin torunuyum.”

BU HELİKOPTERLERİN RADAR KAYITLARINI 3 İSİM SİLEBİLİR!

Ardından sözü 15 Temmuz’da Marmaris’te yaşanan olaylardaki ‘zaman akışında yaşanan çelişkilere’ getiriyor. O gece Erdoğan otelden ayrıldıktan 45 dakika kadar sonra otele baskın düzenleyen ekibin, ‘Erdoğan’a suikast suçlamasıyla gözaltına alınan ve yargılandıkları mahkemede ağır cezalara çarptırılan askerler olmadığını söylüyor. Bununla ilgili daha önce A Haber’de çıkan yayınları da delil olarak gösteriyor.

Ardından şunları söylüyor:

Serdar Akinan videonun ilerleyen bölümünde, izleyicilerinin uyarısı üzerine, “Akın Öztürk dedim, çok özür dilerim. Abidin Ünal. Bazen böyle dilim dolanıyor, kusura bakmayın.” dedikten sonra, “O gece Erdoğan’ın pilotu, yakın koruması neden f.töden tutuklandı?” diyerek odağı değiştiriyor. Abidin Ünal’ın 15 Temmuz’daki rolüyle ilgili tek kelime etmiyor. Radar kayıtlarını onun silmiş olabileceğini söyle(ye)miyor!

BU SORUNUN CEVABINI BEKLİYORU; RADAR KAYITLARINI KİM SİLDİ?

Serdar Akinan’ın sözleri çok açık. Radar kayıtlarını silebilecek 3 kişi var; Erdoğan, Hulusi Akar ve Abidin Ünal… Önümüzdeki dönemde Akinan’dan bu konunun üzerinde daha fazla durmasını beklemek hakkımız! Bu çok önemli radar kayıtlarını kim sildi? Ancak Serdar Akinan’ı biraz tanıyorsam önümüzdeki dönemde bu konuda tek kelime etmeyeceğini söyleyebilirim…

Serdar Akinan’ın amacı elbette Hizmet Hareketi’ni aklamak değil ancak attığı her adım buna hizmet ediyor. Kaş yapayım derken, göz çıkarıyor. Akın Öztürk’ü ‘yakayım’ derken, bilgisizliğinden dolayı rejimin korumaya aldığı Abidin Ünal’ı ateşe atıyor.

Serdar Akinan, muhtemelen Akın Öztürk’ün o dönemde hangi görevde olduğunu bile bilmiyor. Mahkeme savunmasını da hiç okumamış. Zaten okusaydı, Akın Öztürk’ün darbe girişiminden haberinin bile olmadığını, dinlenen bütün tanıkların bunu doğruladığını görürdü.

ABİDİN ÜNAL’I DARBECİLERİN ELİNDEN KURTARAN KİŞİ AKIN ÖZTÜRK!

Dönemin YAŞ Üyesi Akın Öztürk’ün ifadelerine göre ‘darbe’ girişiminden kızının evinde torunuyla oynarken saat 22.35’de haberi oluyor: “Konut astsubayım beni arıyor Ankara’dan. ‘Komutanım Genelkurmaya saldırı olmuş’ diyor bana.”

Tanıkların tamamının ifadesine göre Öztürk, 15 Temmuz gecesi dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tarafından Akıncı Üssü’ne çağırılıyor. Akıncı Üssü’ne tatil kıyafetleriyle gidiyor.

Resim 15 Temmuz gecesine ait. 141. Filo’nun koridoru. Akın Öztürk, Abidin Ünal’ı tutulduğu yerden çıkarıyor.

Aralarında Abidin Ünal, Mehmet Şanver ve Yaşar Güler’in de bulunduğu çok sayıda generali ‘darbecilerin’ elinden kurtaran kişi de o. Bu gerçek kamera kayıtlarıyla da sabit.

Ayrıca Öztürk’ün, darbecilerin eyleme geçtiği sırada kızının evinde torunlarıyla oynadığı da biliniyor. Kaldı ki Öztürk’ü darbecileri yaptıkları işten vazgeçmeleri için ‘ikna’ etmesi konusunda görevlendiren kişi de bizzat dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar. Bugüne kadar hiç kimse bunu Hulusi Akar’a, “Akın Öztürk’ü darbecileri ikna etmesi için siz mi görevlendirdiniz?” sorusunu soramadı.

15 TEMMUZ’DAN 6 AY ÖNCE EMEKLİLİK İŞLEMLERİNİ BAŞLATIYOR

Sadece 1 yıl önce emrinde 500’den fazla uçak ve binlerce asker varken darbe yapmayı düşünmeyen Öztürk, emeklilik işlemlerini başlattıktan 6 ay sonra ‘darbe’ yapmaya karar vermiş!

Bu arada hatırlatalım; 15 Temmuz’un ‘1 Numarası’ olmakla suçlanan Orgeneral Akın Öztürk’ün ‘darbeci’ olduğunun en önemli delili de Mehmet Şanver’in kızının düğününe katılmamış olmasıydı.

BİR NUMARA OLMADIĞI 6 YIL SONRA ANLAŞILMIŞTI

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın geçtiğimiz yıl 14 Temmuz’da Halk TV ekranlarında 15 Temmuz’a dair yaptığı açıklamalar son derece önemliydi. Yıldız, MİT, Genelkurmay ve Akıncı Üssü arasında yaşanan trafiği ve gözden kaçan detayları paylaştı. Devletin elinde 15 Temmuz’a ait hiç yayınlanmamış ham görüntüler olduğunu söyleyen Yıldız’ın üzerinde durduğu noktalardan biri de Akın Öztürk’ün darbenin 1 numarası olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığıydı.

Şunları söyledi: “Çankaya Köşkü’nde o kriz anında televizyonlarda alt yazı geçiyor; Darbenin 1 numarası Akın Öztürk diye… Hulusi Akar, ‘Nereden çıktı bu diyor? Akın Öztürk’ün bir alakası yok ki’ diyor… Genelkurmay Başkanlığı 20 Temmuz’da bir açıklama yaptı ve ‘Akın Öztürk’ü Akıncı Üssü’ne biz gönderdik’ dedi. O halde darbenin 1 numarası kim? Adam tişörtle, terlikle Akıncı Üssü’ne gidiyor.”

Gazeteci Müyesser Yıldız:
-15 Temmuz’un bilinmeyen görüntüleri var
-Hulusi Akar ile ilgili iddialar çok ciddi
-Akar ve Hakan Fidan neden ifade vermiyor
-Akın Öztürk bana göre darbenin bir numarası değil pic.twitter.com/6Snalk2ZoU

— Tr724 (@Tr724) July 14, 2022

Serdar Akinan 15 Temmuz’u gerçekten araştırmak istiyorsa kendisine ‘özel’ ve ‘gizli’ belgelerin gelmesini beklemesine gerek yok. Sözde 15 Temmuz mahkemelerinde yargılanan insanların ifadelerini okusa yeterli! Kumpasın kimler tarafından kimlere kurulduğu orada net olarak yazıyor…

Beşinci yılında 15 Temmuz: Vatan haini kim?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version