Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti Elazığ Cezaevi önünde


RIHA – Adalet Nöbeti’nin Elazığ Cezaevi önünde sürdüren Ferit Şenyaşar, “Elazığ Cezaevi’nden Edirne’ye bütün siyasi tutukluların ve KHK’lıların meclisteki sesi olacağız” dedi.

 

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 749’uncu gününde devam ediyor. 

 

Aile, Elazığ Kapalı Cezaevi’nde bulunan çocukları Fadıl Şenyaşar ile görüşmek için Elazığ’a giderek bugünkü Adalet Nöbeti’ni de Elazığ Kapalı Cezaevi önünde sürdürdü.

 

Cezaevi önünde açıklama yapan Ferit Şenyaşar, bugünkü Adalet Nöbeti’ni Elazığ Cezaevi önünde sürdürdüklerini belirtti. Elazığ Cezaevi önünde bulunmalarının sebebinin ailesinden 3 kişiyi katleden AKP’li milletvekilinin siyasi gücünü kullanarak kardeşini tutuklatmak olduğunu kaydeden Şenyaşar, “Kardeşimiz yaklaşık 5 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. 16 Mayıs’ta birleşen hastane davası ile işyeri davasının yargılaması yapılacak. 14 Mayıs’ta adalet sağlanacak ve kardeşimizi buradan alıp evine götüreceğiz” dedi.

 

Yeşil Sol Parti’den Riha 4’üncü sıra milletvekili adayı olmasına işaret ederek, adalet mücadelelerini 14 Mayıs’ta meclise taşıyacaklarını ifade eden Şenyaşar, “Şu an önünde bulunduğumuz Elazığ Cezaevi’nden Edirne’ye kadar bütün siyasi tutukluların ve KHK’lıların meclisteki sesi olacağız” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version