Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şenyaşar ailesinden ‘seccade’ paylaşımı: Kutsal olan adalettir

Şenyaşar ailesinden 'seccade' paylaşımı: Kutsal olan adalettir


Artı Gerçek – Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti’nin 742’nci günde Şenyaşar ailesi, gündem olan seccade tartışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından, “Kutsal olan seccade değil adalettir” paylaşımını yaptı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 742’nci gününde devam ediyor.

Şenyaşar ailesi sanal medya hesabından, Adalat Bakanlığı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı etiketleyerek şu paylaşımı yaptı:

“Kutsal olan seccade değil, kutsal olan Adalettir. Arapça’da, ‘adl’ sözcüğü türevleriyle birlikte Kur’an’da 30’dan fazla yerde geçmektedir. 742 gündür Adalet Nöbetindeyiz. Duyuyor musunuz?”

NE OLMUŞTU?

Seccade tartışması, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Platformu’nun geleneksel iftar programının ardından çektirdiği fotoğrafla patlak verdi. Seccade üzerine ayakkabıyla bastığı görülen Kılıçdaroğlu, iktidara yakın medya tarafından hedef gösterilmesinin ardından paylaştığı mesajda “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum” dedi.

Ancak tartışma Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına rağmen devam ettirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün Bağcılar’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Fazla kalmadı 40 gün. Bu 40 gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir” demişti. Kendisine seccade hediye edilen Erdoğan, “Bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler” iddiasında bulunmuştu.

İftara katılan CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı ve Gergerliler Federasyonu Başkanı Ali Acar da Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek’le söyleşisinde, fotoğrafın çekildiği alanla ilgili “Otantik bir görünüm vardı ve bende namaz kılınan yere ayakkabı ile girilmeyeceğini bildiğimden dolayı o anlamda dikkat etmedim. Seccade değil de, antika kilim gibi düşündüm, bu nedenle paylaştım. Bize yapılan haksızlıktır. Doğru bulmuyoruz” demişti. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version