Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şenyaşar ailesi, Amed KESK Şubeler Platformu ile iftarını açtı


RIHA – Adalet Nöbeti’nin 753’üncü gününde Urfa Adliyesi önünde iftarlarını açan Şenyaşar ailesine KESK Amed Şubeler Platformu eşlik etti. 

 

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti,753’üncü gününde devam etti. Pirsûs ilçesindeki evlerinden adliye önüne gelen Şenyaşar ailesi  “Şenyaşar ailesi için Adalet” yazılı pankartın önünde nöbetlerini sürdürdü.

 

Ailenin, Ramazan dolayısıyla adliye önünde kurduğu bugünkü iftar sofrasına Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu eşlik etti. 

 

İftardan önce platform adına açıklama yapan KESK Genel Meclis Üyesi Yılmaz Güneş, “Şenyaşar ailesi bu halkın aydınlığı oldu. 753 gündür, ‘Adalet’ talebiyle buradalar. Bizler de bu talepleri sahipleniyoruz. Kaç mevsim geçti, yıl geçti ama hala Emine anne adalet talebinde bulunuyor. Bu direniş ve mücadele bütün halkların mücadelesi oldu. Emine annenin talebi, ezilen hakların, hakları ellerinden alınanların, kadınların, doğa savunucularının yani bütün toplumun talebi oldu. Talepleri karşılanıncaya kadar direniş ve mücadelesi devam edecek. Ailenin adalet talebi gerçekleşinceye kadar bizler de Şenyaşar ailesinin yanında olacağız” dedi. 

 

Ferit Şenyaşar da birliktelik vurgusunu yaparak, kazanacaklarını söyledi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version