Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Selahattin Demirtaş sordu: Erdoğan, İmralı’dan ne istemiş olabilir?

Selahattin Demirtaş sordu: Erdoğan, İmralı’dan ne istemiş olabilir?


Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazeteci Amed Dicle’nin seçim döneminde AKP’nin İmralı’ya heyet gönderdiğini söylediği röportajını hatırlatarak sordu: “Erdoğan, İmralı’dan ne istemiş olabilir?”

Diyarbakır merkezli bir soruşturma kapsamında bugün sabaha karşı 21 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti. Aralarında gazeteci, siyasetçi ve avukatların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gizlilik kararı getirilen dosya kapsamında gözaltına alınanların sayısı öğle saatlerinde 150’yi aştı.

Yaklaşık 7 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün önemli bir paylaşımda bulundu. Gazeteci Ahmet Dicle’nin 13 Nisan’da yaptığı açıklamayı ‘hatırlatan’ Selahattin Demirtaş, “Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi “terörle” iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce?

İstediğini alamayınca yine hepimizi “terörle” iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan.

Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum. pic.twitter.com/eqam14o6JG

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) April 25, 2023

Gazeteci Amed Dicle, AKP’nin seçim sürecinde İmralı’ya heyet gönderdiğini ancak istediği sonucu alamadığını belirtmişti. Dicle, AKP’nin Kandil’le de doğrudan temas kurma girişimleri olduğunu iddia etmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version