Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’dan ani denetim adımı: Pasifik Filosu savaşa yüksek hazırlık durumuna geçirildi

Rusya'dan ani denetim adımı: Pasifik Filosu savaşa yüksek hazırlık durumuna geçirildi


Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Pasifik Filosu’nda savaşa hazırlık durumuna ilişkin ani denetim başlattıklarını ve filonun en yüksek savaşa hazırlık durumu seviyesine getirileceğini duyurdu.

Şoygu, başkent Moskova’da askeri yetkilerle yaptığı toplantıda, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla orduda denetimlerin yapıldığını söyledi. Bunun askeri güçlerin hazırlık durumunu tespit etme ve iyileştirme amacıyla yapıldığını belirten Şoygu, “Bugün saat 9’da (Vladivostok saati) Pasifik Filosu savaşa yüksek hazırlık durumuna geçmeye başladı” dedi.

‘DENETİMİN AMACI POTANSİYEL DÜŞMANIN SALDIRGANLIĞINI PÜSKÜRTME YETENEĞİNİ GELİŞTİRMEK’

Şoygu, denetim kapsamında Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri, askeri birlikler ile destek birliklerinin de devre sokulduğunu aktararak “Denetimin amacı, silahlı kuvvetlerin potansiyel bir düşmanın okyanus ve deniz bölgelerindeki saldırganlığını püskürtme yeteneğini geliştirmektir. Filonun, Genelkurmay Başkanlığı’nın emirlerine uygun şekilde eğitim planı geliştirerek kısa sürede savaş operasyonları için hazırlığını yapması, yakın ve uzak deniz bölgelerinde bazı savaş eğitimi gerçekleştirmesi gerekecek” dedi.

Şoygu, filonun tatbikatlar sırasında büyük füze ve hava saldırılarını püskürteceğini, denizaltıları arama ve imha tatbikatları yapacağını, potansiyel düşmanın gemi ateş gruplarını ve kara tesislerini imha etmeye yönelik torpido, top ve füze atışları yapacağını ifade etti. Tatbikatlar kapsamında Rusya, Kuzey Pasifik Okyanusu’ndaki Sahalin Adası ve Kuril Adaları’na olası bir düşman konuşlanmasının simülasyonu yapılacak.

KREMLİN: SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN SAVAŞA HAZIRLIK SEVİYESİNİ KORUMAKLA İLGİLİ

Rusya’nın tatbikat adımı Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze denemesinin ardından ABD ve Güney Kore’nin ortak hava tatbikatları yapmasıyla Asya-Pasifik bölgesinde artan gerilimin ortasında geldi. Ancak Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov tatbikatın bölgesel gerilimlerle herhangi bir bağlantısı olmadığını söyledi. Peskov ” Bu yaygın bir uygulama, son yıllarda sürekli olarak uygulandı ve bu devam ediyor. Bu, silahlı kuvvetlerimizin gerekli muharebe hazırlık seviyesini korumakla ilgili” dedi.

Rusya donanması 28 Mart’ta Japonya Denizi’ndeki sahte bir hedefe süpersonik gemisavar füzeleri ateşlemişti. Rusya ayrıca, Mart ayının başlarında tam da Japonya Başbakanı Fumio Kişida’nın Kiev’le dayanışma göstermek için Ukrayna’yı ziyaret etmeye başladığı sırada, Japonya Denizi üzerinde yedi saatten fazla iki stratejik bombardıman uçağı uçurmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version