Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rus muhalife rekor ceza: Vladimir Kara-Murza’ya ‘vatana ihanetten’ 25 yıl hapis

Rus muhalife rekor ceza: Vladimir Kara-Murza'ya 'vatana ihanetten' 25 yıl hapis


– Rus muhalif Vladimir Kara-Murza, Ukrayna’daki savaşa karşı açıklamaları ve vatana ihanet gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kara-Murza, hapis cezasına çarptırılmasının ardından mahkeme salonunda “Rusya özgür olacak” diye slogan attı. 25 yıllık ceza, ülkede şu ana kadar bir muhalife verilen en uzun hapis cezası olarak kayıtlara geçti.

‘SÖYLEDİĞİM HER ŞEYİN ARKASINDAYIM VE BUNUNLA GURUR DUYUYORUM’

Son duruşmasında yaptıkları ve söylediklerinin hiçbirinden pişmanlık duymadığını vurgulayan Kara-Murza, “Söylediğim her şeyin arkasındayım ve bununla gurur duyuyorum” diyerek suçlamaları tekrar reddetti. Kara-Murza’nın, Rusya’daki insan hakları ihlalleri ve yolsuzluklar nedeniyle, Batılı hükümetleri Rus yönetimine yaptırım uygulamaya ikna etmek için çalıştığı biliniyordu.

SUÇLAMALAR ABD’DE YAPTIĞI BİR KONUŞMAYA DAYANIYORDU

41 yaşındaki muhalifin hakkındaki davada yer alan iddialardan bazıları, geçen yıl ABD’de yaptığı bir konuşmaya dayanıyordu. Söz konusu konuşmada Kara-Murza, ‘Rusya’nın Ukrayna’daki yerleşim yerlerinde işlediği savaş suçlarına değinerek, ‘doğum hastanelerinin ve okulların bombalandığını’ belirtmişti. Kara-Murza’nın iddiaları daha sonra bağımsız olarak belgelense de, Rus yetkililerinin Ukrayna’da sivil nüfusun hedef alınmadığı konusundaki ısrarı nedeniyle, Kara-Murza’ya suçlama yöneltilebilmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version