Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

QSD, CTG ve Uluslararası Koalisyon’dan DAİŞ’e karşı ortak operasyon


HABER MERKEZİ- QSD, CTG ve Uluslararası Koalisyon’nun katılımıyla, Hesekê’nin kırsal bölgesinde DAİŞ’e karşı ortak operasyon gerçekleştirdi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi’nde yapılan açıklamada CTG ve Uluslararası Koalisyon’un katılımıyla ortak bir operasyon gerçekleştirildiği duyuruldu.

QSD, resmi hesabından operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, “YAT güçleri, Başûrê Kurdistan’ın Terörle Mücadele Grubu (CTG) ve Uluslararası Koalisyon’un katılımıyla  DAİŞ’in bir hücresine yönelik Hesekê’de operasyon gerçekleştirdi. Diğer çete hücrelerine silah ve cephane temin eden DAİŞ hücresi 4 çete üyesinden oluşuyor. Birliklerimiz ve ortak güçler, Hesekê’nin güneyinde Megerdayê beldesinde bulunan çetelere ait eve baskın gerçekleştirdi. Hücre üyeleri yakalandı, silah ve cephaneye el konuldu. Çete üyelerinin DAİŞ ile ilişkilerini tespit eden belgeler ve farklı silahlar da ele geçirildi.Bölgedeki ortaklarımızla birlikte, bölgede güvenliği sağlamak için DAİŞ hücrelerine yönelik çalışmalarımız sürecek” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version