Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Ayhan Tekineş cevapladı; ayakkabıyla namaz kılınır mı?

Prof. Dr. Ayhan Tekineş cevapladı; ayakkabıyla namaz kılınır mı?


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun farkında olmadan seccadenin üzerine bastığı fotoğraflar sonrası, ‘ayakkabı ile’ namaz kılınıp kılınmayacağı da en çok tartışılan konulardan biri oldu.
Hadis uzmanı Prof. Dr. Ayhan Tekineş, bu konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Murat Karasoy’un ‘Yeni Yorum’ YouTube kanalında konuya ilişkin soruyu cevaplayan Tekineş, “Temiz olduğu sürece ayakkabı ile de namaz kılınır. Efendimiz (sas) de, sahabeler de ayakkabı ile namaz kılmıştır. Hocafendi’nin ev ayakkabıları kullandığını oraya gidip gelen herkes bilir.” dedi.

Prof. Dr. Ayhan Tekineş’in açıklamaları şöyle:

Peygamber Efendimiz zamanında mescidde kum vardı ve insanlar ayakkabılarını çıkarmıyorlardı. Hatta bir namaz esnasında Efendimiz bir anda ayakkabılarından bir tanesini çıkarıyor sonra herkes ayakkabısını çıkarıyor. Bunun üzerine Efendimiz dönüyor ve ‘Neden çıkardınız ayakkabinizı? diyor.

Sahabe, “Ey Allah’ın Resülu, sen çıkardın diye biz de çıkardık.” deyince, Efendimiz, “Benim ayakkabımın altında bir kirli nesnenin olduğunu Cibril bana haber verdi. Onun için çıkardım.” diyor. Demek ki insanların hepsi o dönemde ayakkabılarıyla namaz kılıyorlar. Temiz olduğu taktirde dini açıdan bir mahsuru yok.

Yer yüzü insanlara mescit kılınmış. Temiz bir yer buldunuz, ayakkabınız da temiz ise ayakkabınızı çıkarmadan namaz kılabilirsiniz.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version