Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Piyasaların dengesi bozuldu; Mercedes, Türkiye bayilerine araç vermeyecek

Piyasaların dengesi bozuldu; Mercedes, Türkiye bayilerine araç vermeyecek


TR724 ÖZEL | OĞUZ AYAR

Türkiye’de son dönemde otomotiv sektöründe yaşanan sorunlar yerli ve yabancı otomobil firmalarını harekete geçirdi. Sektör temsilcileri döviz kurları sebebiyle sabit fiyatlama yapamadığı için ellerindeki araçları depolarına kaldırdı. Bu da ikinci el ve sıfır araç fiyatlarında 50 ile 100 bin lira arasında bir artışın yaşanmasına sebep oldu. Bazı firmalar sıfır araç alanlara teslimat için 6 ile bir yıl arasında taahhütte bulunuyor.

Türkiye piyasasında yaşanan dengesizlik Alman devi Mercedes’i harekete geçirdi. Tr724’ün sektör temsilcilerinden aldığı bilgilere göre; Alman otomobil firması, Türkiye’de bayilere Mercedes marka araç satımını durduracak. Sadece firmanın Türkiye’de iki önemli merkezde üretim bandının bulunduğu noktalara araçlar gönderilecek.

Türkiye’de Mercedes’in her türlü satımı bu iki noktadan yapılacak. Eldeki araçlar talepler halinde satılırken, stokta olmayan araçlar için üretim merkezlerine sipariş geçilecek.

Kaynaklar Mercedes’in ardından BMW ve Audi gibi markalarının da aynı yönteme dönebileceği yönünde bir izlenim edindiklerini kaydediyor. Türkiye’de marka otomobillere bayilerin ciddi bir kar marjı yüklediklerini kaydeden uzmanlar, bu adımla birlikte Mercedes’in hem marka değerini korumaya aldığını, hem de bayilerin gücünü kırdığının altını çiziyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version