Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pehlivan ve Terkoğlu’nun ‘SS’ kitabı: Çocuk istismarı şüphelisinin fotoğraf albümünden devlet yetkilileri çıktı

Pehlivan ve Terkoğlu'nun 'SS' kitabı: Çocuk istismarı şüphelisinin fotoğraf albümünden devlet yetkilileri çıktı


Artı Gerçek – Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun bugün yayımlanan ‘SS’ adlı kitabı, bir çocuğu cinsel istismarda bulunmakla suçlanan insanı Sadullah Alagöz’ün çok sayıda devlet yetkilisiyle çekilen fotoğraflarını ortaya çıkardı. Alagöz’ün, 17 yaşındaki E.M.’yi korkutmak için devlet yetkilileriyle çekilen fotoğraflarını gösterdiği belirtildi.

Cinsel istismar soruşturmasında şüpheli olan Alagöz’ün E.M.’yi korkutmak için kullandığı sosyal medya hesaplarında, birlikte fotoğraflarının yer aldığı bazı isimler şöyle: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş.

Kitaba göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuğa tecavüz suçlamasıyla soruşturması devam eden Alagöz’ü bakanlık makamında ağırladı. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da ifadesi dahi alınmamışken şüpheli Alagöz’e hediyeler verdi.

Alagöz, AKP’den daha önce milletvekili ve belediye başkan adayı olmak için başvuruda bulunmuştu.

OLAY NASIL YAŞANDI?

Cumhuriyet’in kitaptan aktardığına, olay şöyle gelişti: Bir anne ve E.M. adlı 17 yaşındaki kızı geçen sene yabancı bir ülkeden Türkiye’ye geldi. Ticaret yapmak isterlerken iş insanı adamı Sadullah Alagöz’le tanışarak bir kafede ortak oldular. Ancak Alagöz’ün, bir anlaşmazlık gerekçesiyle görüştüğü E.M’ye tecavüz ettiği iddia edildi.

‘POLİS BAŞKANLARIYLA ARAM İYİ’

Soruşturma dosyasındaki ifadesine göre, E.M. tecavüz öncesi şunları yaşadı: “Telefonundan Instagram’ını açtı, siyasilerle olan fotoğraflarını gösterdi. Bana ‘Ben başkan olacağım, polis başkanlarıyla aram iyi, polislerle aram iyi’ dedi. Çok korktum, özür diledim.”

Yaşadıklarını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na anlatan E.M. şunları söyledi: “Ben ağlıyordum. Bağıramıyordum. Bağırınca da aşağıda kimse yoktu. Kimse duymuyordu.”

2022’DE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mahmut Nedim Başarangil, 1 Kasım 2022’de E.M.’nin ifadesini aldı. Çocuk İzleme Merkezi’nde alınan ifade sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden bir temsilci de hazır bulundu. Böylece “nitelikli cinsel istismar” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında beş sayfalık yazılı ifade veren işadamı Sadullah Alagöz ise E.M’nin iddialarının asılsız olduğunu ileri sürdü.

REDDETTTİ AMA PSA KANITI BULUNDU

Alagöz, “Yarattıkları hayali ve iftiralardan ibaret bu şikâyetlerin hiçbir kelimesi doğru olmayıp hiçbir resmi ve gayri resmi belge ve delile dayanmamaktadır” ifadelerini kullandı. Ancak Adli Tıp Kurumu’nun 1 Aralık 2022 tarihli raporuna göre E.M’nin pantolonunda Prostat Spesifik Antijen (PSA) tespit edildi. PSA, erkeklerin dışarı boşaltılan sperm salgılarının sıvılaşmasını sağlayan enzim. Cinsel saldırı olaylarının açığa çıkmasında ise da hayati derecede bir kanıt olarak görülüyor.

İFADEDEN BİR HAFTA ÖNCE EMNİYET MÜDÜRÜNE ZİYARET

Sadullah Alagöz gizlilikle yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermeden bir hafta önce, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Alagöz, birlikte fotoğraflarını Instagram hesabına koyarken şu notu düştü: “Ankara İl Emniyet Müdürümüz Servet Yılmaz’a değerli hediyelerinden ve misafirperverliğinden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.”

SORUŞTURMA SÜRERKEN DERYA YANIK’LA GÖRÜŞTÜ

E.M’nin dosyasına müdahil olan Aile Bakanlığı da, tecavüz şüphelisi Alagöz’ü ağırladı. Aile Bakanı Derya Yanık, 2 Şubat 2023’te Sadullah Alagöz ile bakanlıktaki makamında görüştü. Alagöz bakanla fotoğrafını da yine Instagram hesabında şu notla paylaştı: “Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Derya Yanık hanımı makamında ziyaret ettim. Hoş sohbeti ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum.”

GÖZALTINA ALINMADI, YANIK ‘TANIMIYORUM’ DEDİ

‘SS’ kitabının yazarları Pehlivan ve Terkoğlu, skandal kareyi Bakan Yanık’a da sordu. Basın müşaviri aracılığıyla yanıt veren Bakan Yanık, “O kişiyi tanımıyorum, bir heyetle birlikte geldi” demekle yetindi.

İDDİANAME ALTI AYDIR YAZILMADI

Tecavüz suçlamasının üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen, henüz iddianamenin yazılmadığı ve şüpheli Alagöz’ün gözaltına bile alınmadığı öğrenildi.

2018’DE DE CİNSEL SALDIRI İLE SUÇLANDI

Alagöz’ün 2018’de yaşandığı ileri sürülen bir başka tecavüz soruşturmasında da şüpheli olduğu ve savcılığın dosyayı kapadığı da kitapta yer alan bilgiler arasında. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version