Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paris e-skuter kiralamayı yasakladı

Paris e-skuter kiralamayı yasakladı


– Fransa’nın başkenti Paris, Avrupa’daki pek çok şehirde meydana gelen bir dizi ölümcül kazanın ardından elektrikli skuterlerin (e-skuter) kiralanmasını yasaklayan ilk şehir oldu. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun Ocak ayında duyurduğu referandum kararının ardından Parisliler dün sandık başındaydı. Seçmenlerin sadece yüzde 7.46’sının oy kullandığı referandumda elektrikli skuterlerin yasaklanmasını isteyenlerin oranı yüzde 90 oldu.

HIDALGO: SEÇMENLERİN KARARINA SAYGO GÖSTERECEĞİM

Dünyada elektrikli skuterlerin kullanılmaya başladığı ilk şehirlerden biri olan Paris’te sürücülerin çoğu gerekli güvenlik önlemlerini almadan skuter kullandıkları ve yaya trafiğini tehlike attıkları için eleştiriliyordu. Paris’in Sosyalist Belediye Başkanı Hidalgo, sandık başında gazetecilere verdiği demeçte, “Seçmenlerin kararına saygı gösterme konusunda kararlı olduğunu” söyledi.

2019’DA YÜRÜRLÜĞE GİREN AĞIR CEZALAR DA KARMAŞAYI DURDURMADI

Sahipli skuter kullanımının oylamaya dahil edilmediği referanduma katılan yaklaşık 103 bin seçmenin 91 binden fazlası elektrikli skuterlerin yasaklanmasını istedi.

12 yaşından büyük herkesin e-skuter kiralayabildiği şehirde, 2019’da yürürlüğe giren görünür giysiler giyme ve trafik akışına karşı araç kullanmama zorunluluğu da dahil ağır para cezaları da sorunu çözmeye yetmemişti.

E-SKUTER KİRALAMA ŞİRKETLERİ TEPKİLİ: 800 KİŞİ İŞSİZ KALMA RİSKİ ALTINDA

Referandum sonrasında toplamda yaklaşık 15 bin e-skutere sahip kiralama şirketleri 800’den fazla çalışanlarının işsiz kalma riski altında olduğunu hatırlatarak karara tepki gösterdi. Avrupa’da pek çok şehirde e-skuter kiralama hizmeti veren Dott, Tier ve Lime adlı şirketler referandumda daha fazla sandık merkezi olması veya elektronik oylamaya ağırlık verilmesi hâlinde sonucun farklı olacağını savundu.

1 EYLÜL’DEN İTİBAREN PARİS’TE E-SKUTER KİRALANAMAYACAK

Çoğunlukla gençlerin kullandığı bir ulaşım aracı olan e-skuter kiralama şirketleri, gençleri sandık başına gitmeye teşvik etmek için sosyal medya üzerinden yoğun bir kampanya yürüttü. Gençlerin oy merkezlerine ulaşabilmelerini sağlamak için dün tüm gün ücretsiz olarak kullanılan e-skuterlere rağmen katılımın çok düşük kalması dikkat çekti. 1 Eylül’den itibaren başkent Paris’in sokaklarında elektrikli skuter kiralanamayacağını söyleyen Belediye Başkanı Hidalgo ise sonucu, “yerel demokrasinin zaferi” diye niteledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version