Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da karakola motosikletli intihar saldırısı: En az üç ölü

Pakistan'da karakola motosikletli intihar saldırısı: En az üç ölü


– Pakistan’ın kuzeydoğusunda geçici bir askeri karakola motosikletle düzenlenen intihar saldırısında en az üç asker öldü. Yetkililer, saldırının askeri yerleşkeye düzenlenen bir baskın sırasında gerçekleştiğini ve saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadığını açıkladı.

Reuters’a konuşan askeri yetkililer, ülkenin Afganistan sınırındaki dağlık Lakki Marwat bölgesindeki saldırı sebebiyle çatışmaların birkaç saat boyunca sürdüğünü ve birden fazla militanın öldüğünü de ekledi. Pakistan ordusundan yapılan açıklamada ise, söz konusu bölgede iki saldırının daha püskürtüldüğü duyuruldu ve üç askerin öldüğü doğrulandı.

SALDIRIYI YENİ BİR ÖRGÜTÜN DÜZENLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Açıklamada, “Motosikletli bir intihar bombacısının, güvenlik güçlerinin konuşlu bulunduğu karakolun yakınında kendini patlattığı ve ardından yaşanan çatışmada yedi saldırganın öldürüldüğü” vurgulandı. Pakistan istihbaratına ait bir belgeye göre saldırı yeni kurulan Tehrik-i Cihad Pakistan adlı örgüt tarafından düzenlendi. Ancak Reuters, belgenin doğruluğunu bağımsız olarak teyit edemediğini yazdı.

PAKİSTAN TALİBANI’NIN LİDERLERİ AFGANİSTAN’A KAÇMIŞTI

Bölgede, Pakistan Talibanı adıyla bilinen örgüt uzun süredir hükümeti devirmek ve İslami bir yönetim kurmak için Pakistan hükümetine karşı saldırılar düzenliyor. Pakistan ordusu son dönemde İslami cihatçıların şemsiye örgütü olan Pakistan Talibanı’na karşı düzenlediği operasyonlarla örgütün altyapısını büyük ölçüde çökertmeyi başarmış ve liderlerini Afganistan’a kaçmak zorunda bırakmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version