Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nijerya’da çoğu kadın ve çocuk 80 kişi kaçırıldı

Nijerya'da çoğu kadın ve çocuk 80 kişi kaçırıldı


Nijerya’nın kuzeybatısındaki Zamfara eyaletinde çoğu kadın ve çocuk 80 kişi silahlı çetelerce kaçırıldı. Ülkenin kuzeydoğusunda cihatçı grupların saldırıları devam ederken kuzeybatı eyaleti Zamfara’da silahlı çeteler ücra köylere saldırarak fidye amacıyla insanları kaçırıyor. Yüzlerce kişinin benzer saldırılarda hedef alındığı belirtiliyor.

Son olay cuma günü Zamfara eyaletinin Tsafe bölgesindeki Wanzamai köyünde meydana geldi. 14 yaşındaki oğlu, kaçırılan 80 kişiden biri olan Musa Osman, Reuters’a yaptığı açıklamada saldırının köydeki çocuk ve kadınlar tarla açarken ve odun toplarken yaşandığını anlattı. Amina Tsafe adlı kadın ise kızının da kaçırıldığını ve kaçırılan çocukların çoğunun 12 ile 17 yaşları arasında olduğunu söyledi.

Zamfara polis sözcüsü Muhammed Şehu olayı doğruları ancak kaçırılanların net sayısını vermedi. Şehu ordu ve yerel güçlerle kaçırılanları kurtarmak için çalıştıklarını söyledi. Bölge halkı silahlı çetenin henüz fidye talebinde bulunmadığını da anlattı.

Nijerya’da insan kaçıran çeteler fidye ödenmediği takdirde mağdurları genellikle aylarca alıkoyuyor ayrıca köylülerin ekinlerini ekip biçmelerine ve hasat etmelerine izin verilmesi için koruma ücretleri ödemelerini talep ediyor. Nijerya ordusu, silahlı çeteler tarafından kullanılan ormanlık kampları bombalıyor, ancak saldırılar devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version