Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

New York’ta dört katlı otopark çöktü: Bir işçi öldü

New York'ta dört katlı otopark çöktü: Bir işçi öldü


ABD’nin New York kentinin Manhattan bölgesinde dört katlı bir otoparkın çökmesi sonucu bir işçi öldü, beş işçi de yaralandı.

New York İtfaiye Departmanı otoparkın kısmen çöktüğü sırada binada altı işçinin bulunduğunu açıkladı. Bunlardan birinin olay yerinde öldüğü, diğer beşinin ise yaralandığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çökme esnasında binanın enkazından parçaların göğe doğru yükseldiği ve insanların çığlık attığı tespit edildi. Yakın bölgede bulunan Pace Üniversitesi, olay nedeniyle dersleri iptal ettiğini, can güvenliği için öğrencilerin bölgeden uzak durması gerektiğini duyurdu.

İtfaiyeciler çöken yapıdan geri çekildikten sonra robotik cihazlar kullanan acil durum personeli, sahada başka zayiat olup olmadığını kontrol etti, Yetkililer olayda başka ölen ya da yaralanan olmadığına inandıklarını açıkladı.

BİNANIN ÇOK SAYIDA İHLAL KAYDI BULUNUYORDU

New York Belediye Başkanı Eric Adams gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu bina tamamen dengesiz” ifadelerini kullandı. New York Şehri Bina Dairesi’nin çevrimiçi kayıtları da çöken yapının 25’i 2003’ten bu yana olmak üzere çoğu asansörleriyle ilgili olmak üzere 45 ihlal kaydı bulunduğunu gösterdi. 2003 tarihli bir denetimde otoparka kusurlu beton ve çatlaklar gibi ihlallerden para cezası kesildiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version