Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mor Çadır standı kuran kadınlar: Değiştirecek gücümüz var!


İSTANBUL– Yeşil Sol Parti, Beşiktaş ilçesinde Mor Çadır standı kurdu. Bildiri dağıtan kadınlar, “Rengimizle, sözümüzle, sesimizle, değişime olan inancımızla geliyoruz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı  Barbaros Meydanı’nda Mor Çadır standı kurarak bildiri dağıttı. Etkinliğe, Yeşil Sol Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili adayı Özgül Saki ve Yeşil Sol Parti İlçe Eşbaşkanı Derya Göral’ın yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Barbaros Meydanı’ında toplanan kadınlar öncelikle Mor Çadır için hazırlık yaptı. Daha sonra meydanda kurulan çadır Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatıldı. Ardından Yeşil Sol Parti yazılı önlükleri giyen kadınlar, meydanda bildiri dağıttı.

Göral, bildiri dağıttığı esnada kendisine yaklaşan bir yurttaş, “Bana da bildiri verebilir misiniz?  Aileme götüreceğim. Anne ve babamı  Yeşil Sol Parti’ye oy vermeleri için ikna ettim. Bizler oyumuzu Yeşil Sol Parti’ye vereceğiz” sözleriyle desteğini belirtti.

KADINLAR GELİYOR

Kadınlar, yurttaşlara hem bildiri dağıttı hem de “Rengimiz, sözümüz, sesimiz, değişime olan inancımızla geliyoruz, tek adam rejimine mor mührümüzü vurmaya. Gelin kadınlar Yeşil Yol Parti ağacının altında buluşalım. Buradayız kadınlarla geliyoruz.  Söyleyecek sözümüz, değiştirecek sözümüz var. Kadınlarla geliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

AVCILAR 

Yeşil Sol Parti, İstanbul’un Avcılar  ilçesi Merkez Mahallesi’nde de Kadın  Çadır’ı kurarak bildiri dağıttı. Etkinliğe Yeşil Sol Parti İstanbul 2’nci Bölge  Milletvekili adayı Berfin Polat’ında aralarında olduğu çok sayıda kadın etkinliğe katıldı. Yeşil Sol Parti flamaları ve bayraklarıyla donatılan alana kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadınlar halaya durarak sık sık “ Jin Jiyan Azadi sloganları attı.

‘TUTUKLULARI ÖZGÜRLEŞTERCEĞİZ’

Burada konuşma yapan  İstanbul Milletvekili Adayı Berfin Polat, kadın mücadelesin büyüteceklerini  söyledi.  Ayrıca Amed’e  yapılan operasyonlarda değinen Polat, “ Tutuklanan gazeteciler  ve  kadınları özgürleştirmenin sözüyle alanlarda olacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version