Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Moderna, kanser ve kalp hastalığı aşısı için tarih verdi

Moderna, kanser ve kalp hastalığı aşısı için tarih verdi


– ABD’nin önde gelen ilaç firmalarından Moderna, kanser ve kalp hastalığı aşılarının yedi yıl içinde kullanıma hazır olabileceğini duyurdu. Uzmanlar, söz konusu aşıların kullanıma sunulmasıyla kalp ve kanser hastalıkları kaynaklı ölümlerin önlenmesinin mümkün olabileceğini belirtti. Şirket, yürütülen aşı çalışmalarının ‘son derece umut vaat ettiğini’ belirtti.

Moderna’nın baş tıbbi yöneticisi Dr. Paul Burton, Covid-19 aşılarının büyük kısmının da dayandığı mRNA tabanlı aşılar sayesinde “Çok sayıda farklı tümör türüne karşı kişiselleştirilmiş kanser aşısı sunabileceğimizi düşünüyoruz” dedi. Burton, “Daha önce tedavisi mümkün olmayan nadir hastalıklar için de beş yıl gibi kısa bir süre içinde aşıların kullanılmaya başlanabileceğine inandığını” belirtti.

Covid aşılarının başarısı sayesinde mRNA tabanlı aşılarda bir iki yıl içinde neredeyse 15 yıla bedel bir ilerlemenin kaydedildiğine işaret eden Burton, “tek aşıyla birçok solunum yolu hastalığına karşı koruma sağlamayı hedeflediklerini” dile getirdi. Aşıların başarılı olması ve piyasaya sürülmesi durumunda risk grubunda olan hastalar tek aşıyla gripten, Covid-19’dan ve akciğer enfeksiyonlarına neden olan RSV’den korunması öngörülüyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version