Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’nin aday listesi YSK’ya iletildi

MHP 28. dönem milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Aday listesi Semih Yalçın ve Fethi Yıldız tarafından YSK'ya götürüldü.


MHP 28. dönem milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Aday listesi Semih Yalçın ve Fethi Yıldız tarafından YSK’ya götürüldü.

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız burada yaptığı açıklamada, ortak liste eleştirilerine yanıt vererek “MHP’nin kurumsal kimliğinin her türlü matematik formülünün üzerinde olduğunu hatırlatırız” dedi.

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28’nci dönem milletvekili genel seçiminde miletvekili adaylarımızın listesini genel başkan yardımcımız Semih Yalçın bey ile birlikte YSK’ya sunmuş bulunuyoruz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre bugün itibariyle ülkemizde 123 siyasi parti mevcuttur. Bunlardan 36’sı seçimlere katılma şartı taşımaktadır.

Oy verme hakkının sapmasına yol açan artık oy uygulaması Cumhur İttifakının yasa değişikliği ile ortadan kaldırılmıştır. Bu değişiklik kendi var eden siyasi partiye ihaneti bir meta gibi pazarlayan, demokrasimizi dejanere eden, pazarlık amacıyla kurulan tüm yapıların planlarını alt üst etmiştir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version