Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mersinliler: Sorunların çözümü iktidarın gidişinde


MERSİN – 14 Mayıs seçim sonuçlarının ülkenin geleceğini tayin edeceğini belirten Mersinli yurttaşlar, ülkede yaşanan tüm sorunların çözümünü iktidarın gidişine bağlıyor. 

 

Siyasi partiler, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için çalışmalarını sürdürüyor. Mersin’de mikrofon uzattığımız yurttaşlar, seçimlerin ülke geleceğini tayin edeceğini belirtirken, ekonomik krizden işsizliğe, kadın haklarından Kürt sorununa kadar tüm sorunların çözümünü iktidarın gidişine bağladı. 

 

HALK OYUNLARI BOŞA ÇIKARACAK

 

Yaklaşan 14 Mayıs seçiminin karmaşık bir atmosferde geçeceğini belirten emekli yurttaş Halil Bozkurt, bunun nedenini ise iktidarın seçimlere yönelik geçmiş yıllardaki tutumuna bağladı. Türkiye’nin her seçim döneminde karanlık bir sürece doğru evirildiğine dikkati çeken Bozkurt, “20 yıllık sistemi göz önünde bulundurduğumuz zaman, bu seçimlerin ne kadar kirli bir oyuna dönüştüğünü ve Türkiye’nin nasıl bir hal aldığını görüyoruz. Bu süreçlerde kapatılan ve yeni açılan partilerimiz oldu. Bunlardan biri de Yeşil Sol Parti. O yüzden Yeşil Sol Parti üzerinde oyunlar oynanmak istenecektir ama biz halk olarak buna izin vermemeliyiz” dedi.

 

YEŞİL SOL PARTİYE DAVET

 

Ülkenin refaha kavuşabilmesi için var olan yönetim sisteminin değişmesi gerektiğini belirten Bozkurt, çözüm yolunun Yeşil Sol Parti’den geçtiğine işaret ederek, “Bizi tek bir kişi yönetiyorsa bu büyük bir gaflet ve yanlıştır. 85 milyon insanı tek bir aklın yönetmesi mümkün değildir ve yanlış bir politikadır. Biz bu politikayı asla istemiyoruz. Biz kurulacak yeni Meclis’te tüm halkların birleşeceği ve hak sahibi olabilmesi gerektiğini düşünüyor ve bunu da Yeşil Sol Parti’de görüyoruz. Mersin halkına rica ediyorum. Duyarlı olalım ve çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini birilerine peşkeş çekmeyelim. Katile destek veren katildir ve adaletsizliği uygulayan bir kişiyi destekleyen de onun ortağıdır. Ben oyumu da Yeşil Sol Parti’den yana kullanacağım ve tüm halkı da Yeşil Sol Parti’ye davet ediyorum.”

 

‘BİR BABA ÇOCUĞUNA MAMA ALAMADI’

 

Kuaförlük yapan Tuğba Topuz, ülkede büyük bir ekonomik kriz olduğunu belirterek krizden dolayı halkın geçimini sağlayamadığını söyledi. Topuz, “Geçen gün eşimle markete giderken, bir babanın çocuğuna mama alamadığı için gözyaşlarına şahit oldum ve eve gelene kadar da kendime gelemedim. Biz eşimle ikimiz çalıştığımız halde yettiremiyoruz. Asgari ücretle çalışan bir baba evladına nasıl yetecek. Artan kiralar, her markette gittiğimizde iki katı bedelle karşılaşmak gerçekten çok zor” diye belirtti.

 

Topuz, Mersinliler olarak krizin faturasını seçim günü sandıkta keseceklerini belirtti.

 

‘BERABER ÖZGÜR YARINLARA’

 

Üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulamadığı için babasının fırın dükkanında çalışmaya başlayan Aziz Zengin isimli genç, ülke şartlarında okuyarak bir gelecek elde etmenin çok zor olduğunu belirtti. Ülkede ekonomik bir krizin yaşandığını belirten Zengin, şöyle ekledi: “Kriz bizi de etkiliyor. İnsanların alım gücü düşüyor ve bir şeyi alamıyorsun. Aldığın malzemeyi de işleyip sattıktan sonra yerine yenisini koyamıyorsun. Şuan ki iktidarda olanlar halk için çalışmıyor, kendi menfaatleri için çalışıyor.”

 

Seçim sürecinde iktidara karşı herkesi muhalif olmaya ve dayanışmaya çağıran Zengin, “Beraber özgür yarınlara” dedi.

           

GELECEK KAYGISI TAŞIMAMAK İÇİN…

 

Gelecek kaygısı taşıdığını belirten üniversite öğrencisi Mizgin Ömer, seçimlerde iktidarın değişmesi durumunda gelecek yeni iktidarın gençleri esas alması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle seçimlerde oyunu Yeşil Sol Parti’ye vereceğini belirten Ömer, Mersin’deki gençlere ise şu çağrıda bulundu: “Yeşil Sol Parti’nin Mersin için daha iyi olacağını düşünüyorum. Mersin büyük bir şehir ve daha iyi bir geleceği hak ediyor. Ben bir üniversite öğrencisiyim ve benim için de daha iyi bir gelecek sunabilir. Öğrencilerin atanması ve mülakatın da kaldırılmasını istiyoruz. Bunun için de Yeşil Sol Parti diyorum ve tüm gençleri de Yeşil Sol Parti’ye davet ediyorum.”

 

‘SİSTEM BİZİ KURU EKMEĞE MUHTAÇ ETTİ’

 

Ülkede giderek derinleşen ekonomik krizden dolayı hiçbir şekilde AKP’ye oy vermeyeceğini belirten Fazıl Bakıl isimli yurttaş ise, seçimlerde tercihini Yeşil Sol Parti’den yana kullanacağını belirtti. Bakıl, şöyle konuştu: “Bu sistem bizi bir kuru ekmeğe muhtaç etti. Bir araba olmuş 1 milyon lira. Ev ise olmuş 2 milyon lira. Mersin’de bir kira geçmişte 1-2 bin lira iken, bugün 6-7 bin lira. Bir kilo soğan 2 lira iken, bugün 20 lira olmuş.  Biz kesinlikle şu an ki iktidara oy vermeyiz. Ben oyumu Yeşil Sol Parti’ye, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğim.” 

 

‘AKP’NİN ÜLKEYE FAYDASINI GÖRMEDİM’

 

Şu an ki yönetim sistemine karşı olduğunu söyleyen bir diğer emekli yurttaş Abdurrahim Mert ise, sistem değişiminin adresi olarak Yeşil Sol Parti’yi gördüğünü belirtti. Mert, “Ben bu sisteme karşıyım ve bu sisteme karşı olduğum için nasip olursa oyumu Yeşil Sol Parti’ye kullanacağım. Çünkü AKP’nin iktidarın geldiği 2002 yılından bugüne kadar Türkiye’ye herhangi bir fayda getirdiğine inanmıyorum. Çeyrek asırdır bir otoban yapmış ondan da paramı verip geçiyorum, ki o da ufak para değil büyük para. Vatandaşa hizmet yok. Bu sistemin değişmesi ve bu hükümetin gitmesi gerekiyor. Bu gençler hepsi işsiz sokakta başıboş. Çoğu Avrupa’ya gidiyor. Niye? Çünkü bir iş ve daha rahat yaşamak için gidiyor” diye belirtti.

 

İKTİDARIN HEDEFİ KÜRTLER

 

Ayrıca iktidar çevresi tarafından Yeşil Sol Parti’ye yönelik sık sık ayrıştırıcı bir dilin kullanıldığını hatırlatan Mert, seçim sürecinde bu dilin daha da artacağına işaret ederek şöyle devam etti: “Bugün Meclis çatısı altında halkına hizmet eden bir partiye terör gözüyle bakıp, ‘terörist’ diyorlar. Cumhurbaşkanı’ndan tut bakanlarına kadar hepsi böyle diyor. Bu bana da hakaret olduğu için bundan rahatsız oluyorum. Bence bu dili kullananların kendisi teröristtir. Kendi koltuğunu sağlam tutmak için Kürt vatandaşlarını karalattırıyor.  O yüzden oyumuzu Yeşil Sol Parti’ye ve Cumhurbaşkanlığında ise Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Başaracağız inşallah.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version