Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mersin’de büro açılışında ‘İmralı kapılarını açın’ çağrısı

Mersin’de büro açılışında ‘İmralı kapılarını açın' çağrısı


MERSİN – Mersin’de büro açılışı miting havasında gerçekleştirilirken, burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, İmralı tecridine dikkat çekerek, “Çözüm için İmralı kapılarını açın” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Örgütü, Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile 7’den 70’e yüzlerce kişi katıldı. Açılış öncesi halaylar çekildi, sloganlar atıldı.  Halay sonrası Aydeniz ve Akın ile anneler alkış ile zılgıtlar eşliğinde büro açılışını gerçekleştirdi. Açılışta kitle sık sık “Biji Serok Apo” ve “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.

‘YENİ BİR HAYAT BAŞLAYACAK’

Açılışta ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın kitleyi selamladı. “Partimizi kapatacaklarmış, hadi oradan Saray rejimi hadi oradan. İşte halk burada halkın iradesi burada. Bizleri kapatmaya gücünüz yetmez” diyen Akın, Yeşil Sol Parti’nin ambleminde somutlayan bilge ağacının altında birleşen bütün Türkiye halklarının ortak mücadelesinin sembolü olup 14 Mayıs seçimlerinde iktidarı göndereceklerini kaydetti. Akın, “Bu ülkede yeni yüzyılın işareti olan ekolojik, yerel, demokratik cumhuriyeti hep birlikte inşa edeceğiz. Ülkemiz çok ağır ekonomik ekolojik, siyasal krizin altında maalesef eziliyor. Ceberut saray rejimi bu ülkeyi her türlü şekilde sömürdü. Ekmeğimize suyumuza toprağımıza aşımıza evimize göz diktiler. 60 gün önce yaşanan deprem sonrasında Türkiye ağır bir felaket yaşıyor. Sadece deprem felaketi değil bu iktidarın yarattığı felaketin altında eziliyor halkımız. Ortaya çıkan bu enkazın karşısında insanların yanında olmayan, ‘devlet nerede?’ diye bağıran insanların karşısında yok olan sadece polis devleti, asker devleti korucu devleti olmuş durumda. Başka hiç bir şey yapmıyorlar. Dolayısıyla biz 14 Mayıs’ta şu sözü veriyoruz, bu ülkede yeni bir hayat başlayacak. Yeni bir demokratik cumhuriyetin inşasını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Birinci görevimiz bu ceberut AKP ve MHP iktidarını iktidardan alaşağı etmek olacak. Sonra yeni bir yüzyılı başlatacağız” ifadelerini kullandı.

‘KÖTÜLÜKTEN KURTARACAĞIZ’

Türkiye halkının zor bir durumda olduğunu ifade eden Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her bakımdan zor bir durumda, işimizin kolay olmadığını biliyoruz. Ama bu ülkenin kaynakları, olanakları sadece savaşa gidiyor. Meclis’te yapılan bütçenin 3’te biri hem bölgede hem de içeride savaş politikasına ayırıyor. Bunları durduracağız bu ülkede barışı inşa edeceğiz. Başta Kürt sorunu olmak üzere bütün halkların kimlikleriyle inançları ile özgürce yaşayacağı bir geleceği bu halk istiyor. Halk nefes almak istiyor. Bunun için var mıyız? Sizler burada olduğunuz sürece, bu halkın gerçek anlamda temsiliyetini sağlamak için Meclis’e 100 milletvekili götürmeye hazırız. Bu ülkedeki mevcut iktidar artık bir organize kötülük yapıyor. Bu ülkede bu kötülükten kurtulmak istiyoruz. Bu görevi yaptıktan sonra yeni yüzyıla güçlü bir şekilde girmek için bir oyumuzu iktidarı göndermek, diğer oyumuzu da partimizi güçlü bir şekilde Meclis’e taşımalarını rica ediyoruz halkımızdan. Sizlerden ricam şu. Sadece evimizle sınırlı kalmayalım. Mahalle mahalle bizden olmayanları ikna etmek için konuşalım. Bu iktidardan kurtulmak için her birimizin Yeşil Sol Parti militanı gibi çalışmaya ihtiyacı var. Bu iktidardan kurtulmak için hem sahada hem sokakta çalışmalı ve Yeşil Sol’u Meclis’e taşımak zorundayız. Başka şansımız yok. Millet ittifakı da Cumhur ittifakı da bizim yolumuz değil. Bizim yolumuz 3’üncü yol, demokratik cumhuriyetin inşa yolu, ekolojik yoldur.

AKKUYU NÜKLEER SANTRAL KAPATILSIN

Depremden bahsettim ve Mersin’de konuşuyoruz. Mersin aynı zamanda depremin olma ihtimalinin en yüksek olan yerlerden bir tanesi. Burada Rusya ile beraber bir Nükleer Santral yapmaya çalışıyorlar. Akkuyu Nükleer Santrali’ni inşa etmeye çalışıyorlar. Bilim insanları diyorlar eğer bir deprem olursa bu santral bütün Mersini yok edebilir. Bu depremde bile felaketi önleyemeyen bu düzen, bizi bu tehlikeye sürüklüyor. Yeşil Sol Parti olarak iddiamız ve isteğimiz şu biz Akkuyu Nükleer Santrali’nin kapatılmasını istiyoruz. Bu halkın canını pazara atmaya kimsenin hakkı yok. Rantçı talanca yalancı siyasetin bu ülkede kimseye faydası yok. Direne direne geldik, direne direne kazanacağız. Sadece kazanamayacağız, demokratik bir birliği ve ülkeyi yaratacağız. Sözü fazla uzatmak istemiyorum. Bu açılış bana şu mutluluğu ve gururunu verdi. Bu halk burada olduğu için bu iktidara güle güle diyeceğiz. Erdoğan güle güle, senin iktidarına son. Bu ülkede özgürlüğünü demokrasisini isteyen yeni bir nesil geliyor. Yeni neslin yaklaşık 6,5 milyon oyu var. Burada gençleri görüyorum. Gençler sizden bir şey rica ediyorum daha çok dost arkadaş ve yoldaş aynı zamanda daha çok örgütlenme istiyorum. Kurtuluşumuzu birlikte yaratacağız, geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Hepimize başarılar diliyorum.”

‘BU İKTİDAR KAYBEDECEK’

Son olarak konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de, halkı selamlayarak, “Merhaba küçük Kurdistan. Bu daha başlangıç. Her geçen gün buradaki coşku büyüyor. Bütün dost ve düşman görsün. Kürt yoktur, iradesi yoktur diyen buradaki başlangıca baksın. Kürt halkı her zaman ayaklarının üstünde durarak önüne bakmaktadır” dedi. “Tarihi bir seçimi karşılıyoruz. Niye bu seçim tarihi?” diye soran Aydeniz, “Çünkü cumhuriyetin yüzyılı 2023 ve Lozan Antlaşması’2nın yüzyılı 2023. Lozan’da Kürt halkını parçalamak istediler, dilinden, kültüründen, coğrafyasından uzaklaştırılmak istendi. Fakat kürt halkı nereye giderse gitsin, kültürünü, dilini, varlığını korudu. Bugün Mersindeyiz. Mersin küçük Kurdistan oldu. Bu seçim neden önemli? Bu seçim faşizm ve demokrasi güçleri arasında geçiyor. Bazıları faşizmi kalıcı kılmak istiyor. Ama halkımız özgür gelecek için demokrasiyi inşa edeceklerdir. Faşizm tecrit, kayyım ve savaş politikalarıyla Kürt halkını tecrit altında bırakmak istiyor. Ama biz savaş, tecrit, kadın katliamlarına karşı demokrasiyi inşa edeceğiz. 14 mayısta onları def edeceğiz. 22 yıllık iktidarlarında sadece halkların düşmanlığını, Kürt halkının düşmanlığı yaptılar. Kayyım politikalarıyla irade gaspını biliyorlar. Ama biz bunlara karşı onurlu bir barışın, eşit yaşamın û özgür bir sistemin mücadelesiyle 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti’ye oylarımızı vereceğiz. Bu iktidar kaybedecek” diye konuştu.

‘ÇÖZÜMÜN ADRESİ BELLİDİR’

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride de dikkat çeken Aydeniz, “Bugün Türkiye bir krizin içerisindeyse bu Kürt sorunun çözümsüzlüğünün bir sonucudur. Kürt sorunun çözümü için buradan söylüyoruz, İmralı kapılarını açın. İmralı kapıları açılıncaya kadar mücadelemizi her yerde büyüteceğiz. Biz biliyoruz, Sayın Abdullah Öcalan demokrasinin, özgürlüğün ve Kürt sorununun çözümü için adrestir. Biz halkların ve Öcalan’ın özgürlüğü için geliyoruz. Biz Kürt halkı yüzyıllardır mücadele veriyoruz ve bedel ödeyerek büyük kazanımlar elde ettik. Bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek bundan sonrada mücadelemizi büyüterek etmeye devam edeceğiz.  Seçim bu yüzden bir araçtır. Kürt halkı, kadınlar ve gençler onların saraylarını yıkacaklar. Biz bütün dünyaya “Jin, Jiyan, Azadî” sloganı ile örnek olduk. Biz bu seçim büroları ile sokak sokak, ev ev dolaşacağız. Bu seçim özgürlük ve barışı kendisiyle getirecektir. İnancımız diridir. Bu saatten itibaren bu iktidarın gitmesi için çalışacağız. Eskiden Mersin’de 2 vekilimiz vardı, bu seçimlerden sonra bunu iki katına çıkaracağız. Anlayışımız ve siyasetimizle Türkiye’ye demokrasi ve eşitlik gelecek. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından çekilen halaylarla etkinlik son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version