Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Merkez Bankası’ndan bankalara bir talimat daha: Alım-satım kuru arasındaki farkı 80 kuruşa çıkarın!

Haftaya rekorla başladı; dolar 18,50’ye doğru koşuyor


Sadece kurumların değil, bireysel müşterilerin de dolara yönelişini durduramayan Merkez Bankası bir adım daha attı. Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu’nun paylaşımına göre Merkez Bankası, bankalardan dolar alım satım arasındaki farkı (spread) en az 80 kuruşa çıkarmalarını istedi.

Daha önce kamu bankalarında üst düzey yönetici olan Babuşçu, konuyla ilgili paylaşımında, “Merkez Bankası bankalardan alış ve satış kuru arasındaki farkı 0,80 TL’ye yükseltmesini istedi. Bayram sonrası tahminen alış ve satış makası 1 TL’ye yükselecek…” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası bankalardan alış ve satış kuru arasındaki farkı 0,80 TL’ye yükseltmesini istedi.
Bayram sonrası tahminen alış ve satış makası 1 TL’ye yükselecek…

— Şenol Babuşcu (@senolbabuscu) April 18, 2023

Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta aradaki farkın 60 kuruşa çıkarılmasını istemişti. Burada amaç dolara olan talebi kısmak. Ancak 14 Mayıs sonrası dolar kurunda patlama yaşanacağını düşünen vatandaşlar söz konusu farka rağmen dolar almaya devam ediyor. Dolar kuru sadece bir ayda arka kapı müdahalelerine rağmen 40 kuruş değerlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, doları tutabilmek için dün iki önemli karar almıştı. TCMB, döviz işlemlerine dönük kısıtlamalara bir yenisini daha ekledi. Bankaların günlük döviz alımlarına sınırlama geldi. Ayrıca bankalar, müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alabilecek.

Merkez Bankası yayı gerdikçe geriyor; dolar alımına yeni kısıtlamalar getirildi

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version