Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mêrdîn’de kadın bürosunun açılışı mitinge dönüştü

Mêrdîn'de kadın bürosunun açılışı mitinge dönüştü


MÊRDÎN – Yeşil Sol Parti, Qoser’de kadın bürosunun açılışını miting havasında açtı. Açılışta kadınlar ve gençlerin coşkusu alana sığmadı.

Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mêrdîn’in Qoser ilçesinde kadın bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış programına yüzlerce kadın ve genç katıldı. Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Be Serok Jiyan nabe”, “Bijî berxwedana zindana” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarının atıldığı açılışta, kitlenin coşkusu adeta alan sığmadı. Açılışa Yeşil Sol Parti’nin adaylarının yanı sıra il ve ilçe örgütleri katıldı. Açılışta Koma Denge Jinên grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Ardından yerine kayyım atanan Qoser Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz konuştu. Kadın bürosunun açılışını yaptıklarını kaydeden Elik, kadınlara kutlu olmasını istedi. 14 Mayıs seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bu bilinçle yaklaşılması gerektiğini kaydeden Elik, Newroz ruhu ile sandık başına gidilmesi gerektiğini kaydetti. İktidarın kadın düşmanı olduğunu dile getiren Elik, “Bilsinler ki, kadınlar onları gönderecek. Zafer bizimdir. Zafer halkımızındır. Zafer kadınlarındır” dedi.

Ardından Yeşil Sol Parti’nin kadın adayları açılışta söz aldı. Adaylar, konuşmalarında 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde iktidarı göndereceklerini ve halkların kazanacağı mesajını verdi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version