Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meletî’de Yeşil Sol Parti’nin hedefi en az 3 vekil

Meletî'de Yeşil Sol Parti’nin hedefi en az 3 vekil


MELETÎ  – Yeşil Sol Parti Meletî adayı Perihan Yücekaya, depremde halkın şimdiye kadar oy verdiklerinin gerçek yüzünü gördüğünü belirterek, kentteki hedeflerinin en az 3 vekil olduğunu söyledi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Meletî milletvekili adayları Perihan Yücekaya, Yusuf Bozkuş, Sevim Alagöz, Huseyin Kılınç, Rozerin Ercan ve Gafar Bayram seçim çalışmalarına başladı. Adaylardan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İl Eşbaşkanı Perihan Yücekaya, kentteki hedeflerinin en az 3 vekil çıkarmak olduğunu söyledi. 

 

DEPREMZEDE ADAY

 

Aynı zamanda Mereş merkezli depremlerin etkilediği Meletî depremzedelerinden olduğunu dile getiren Yücekaya, depremde iktidarın depremzedelere el uzatmadığını belirterek, “20 yıldır bu kent AKP yönetiminde. Ancak halk da gördü ki depremde AKP bir destek sunmadı. Kaç gün halkın feryadına kimse ulaşmadı. Ben kendimde depremzedeyim ve ilk kaç gün devleti görmedik, tepkiliyiz” diye konuştu.

 

‘YIKILAN EVİN KREDİSİNİ ÖDÜYORLAR’

 

Kentteki tarım alanlarının imara açıldığını, depremin bu sebeple yıkıcı olduğunu belirten Yücekaya, şunları söyledi: “Mesela Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı mahallesi tarım alanı idi ve meyve bahçeleri vardı. AKP döneminde imara açıldı ve TOKİ binaları yapıldı. 15 katlı TOKİ’ler yapıldı ve burası çok sayıda insana mezar oldu. İlk günden beridir çadır kentlerde depremzedeleri ziyaret ediyoruz. Depremzedeler Bostanbaşı’ndan kredi ile ev aldıklarını, evlerinin ya yakıldığını, ya da ağır hasarlı olduğunu, ancak krediyi ödemeye devam ettiklerini söylüyor. Halkın bu mağduriyetinin sebebi AKP’li belediye ve iktidardır.”

 

‘OY VERDİKLERİNİ YANLARINDA GÖRMEDİLER’

 

Depremde asıl gerçek yüzleri açığa çıkan AKP’nin artık kentte iktidar olamayacağını dile getiren Yücekaya, “İlk günden itibaren halkımızla yaralarımızı beraber sardık. Meletî viran oldu, halk sebebin kim olduğunu gördü. Halk belediye başkanın nerede olduğunu, ne yaptığını bilmiyordu. Halk ‘yaşadığımız felakette oy verdiklerimizi yanımızda görmedik. Dışarda yaktığımız ateşle ısındık, karı eritip su içtik’ diyor. Halk öfkeli ve bu çok açık görülüyor” dedi.

 

‘HESABINI SORACAĞIZ’

 

Meclise Meletî’nin sorunlarını taşımak istediklerini söyleyen Yücekaya, depremde yurttaşların yaşadığı mağduriyettin hesabını soracaklarını, çiftçilerin sorunlarıyla ilgileneceklerini kaydetti. Yücekaya, “Burası dünya kayısı piyasasının yüzde 70’ini karşılıyor. Mazotun pahalılığından kaynaklı halk ekemiyor, bahçesine bakamıyor. Kooperatif olmadığı için kayısı çiftçisi hakkını alamıyor. Kayısının değer kazanması ve Meletî çiftçisinin emeğinin karşılığını alması için parlamentoya gideceğiz.”

 

‘HEDEF 3 VEKİL’

 

Meletî’de hedeflerinin en az 3 vekil olduğunu belirten Yücekaya, “Meletî halkına inanıyoruz. Yurttaşlar ile bir araya geldiğimizde bize “Şimdiye kadar Yeşil Sol Parti’yi bize yanlış tanıtmışlar, biz gerçekleri ve kimin yanımızda olduğunu gördük. Bu sebeple tercihimiz Yeşil Sol olacak’ diyor. Bizde bu sebeple umutluyuz ve hedefimizi büyütüyoruz” şeklinde konuştu.

 

MA / Mahmut Altıntaş

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version