Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Maraş’ta çatıdan kopan parçalar çadırların üstüne düştü: 1 ölü, 40 yaralı

Maraş'ta çatıdan kopan parçalar çadırların üstüne düştü: 1 ölü, 40 yaralı


Artı Gerçek – Maraş’ın Pazarcık ilçesinde fırtına ve hortum sonrası ağır hasarlı apartmanın çatısından uçan parçalar, Memiş Özdal Mahallesi’ndeki çadır kentin üstüne düştü.

DHA’nın aktardığına göre, 1 depremzede öldü, 8’i ağır 40 kişi yaralandı. Halk Tv Muhabiri Ferit Demir, Fatih Mahallesi yakınında da aynı durumun yaşandığını anlattı.

Bölgeye çok sayıda ambulansın aktarıldığını anlatan Demir, çadırların yerle bir olduğunu, AFAD’ın da arama kurtarma çalışması yürüttüğünü aktardı.

Yaralılar, Pazarcık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘RÜZGAR ÇADIRLARIMIZIN HEPSİNİ UÇURDU, MAHVOLDUK’

Hortumu yaşayanlardan Elif Çırahan, 2 kızının yaralandığını söyledi. Birden çadırların uçmaya başladığını belirten Çırahan, “Rüzgar çıktı, rüzgar çadırlarımızın hepsini uçurdu. 2 kızım gitti, öldü mü kaldı mı bilmiyorum kanlar içindeydi. Kızımı rüzgar götürecekti çadırla birlikte kocamla zor tutuyordum. Hepimiz mahvolduk bir deprem, bir bu rüzgar. Biz mahvolduk, bizim halimiz ne olacak” dedi.


Koordinatör vali olarak bölgede görev yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, fırtınada 170 çadırın yıkıldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version