Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MAK Araştırma Başkanı: Bize gelen veriler seçimin birinci turda biteceğini söylüyor

Aksoy Araştırma’nın son anketi: Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a fark atıyor


14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere hafta kaldı gün kaldı. MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Halk TV’de katıldığı canlı yayında seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kulat, seçimin ilk turda Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine bitmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Mehmet Ali Kulat’ın açıklamaları özetle şöyle:

Bizim sahada gördüğümüz Sayın Muharrem İnce’ye yönelik il başta gördüğümüz o ilgi ve alakanın çok ciddi şekilde aşağıya indiği kanaatindeyiz. Elimizdeki veriler bunu bize gösteriyor. Aşağıya doğru bir iniş trendi gözüküyor.

Son olarak bir detay söyleyeyim; Sinan Oğan’da farklı bir durum oluşmaya başladı. Sinan Oğan hem Milliyetçi Hareket Partisi’nden, İYİ Parti’den ama ağırlıklı olarak oy almaya başladı.

Elimizdeki şu anki veriler, seçimin çok büyük bir ihtimalle ilk turda Kılıçdaroğlu lehine bitmesini muhtemel gösteriyor. Eğer Muharrem İnce ve Sinan Oğan ikilisinin oy oranı yüzde 5’in üstüne çıkarsa seçimin ikinci tura kalma ihtimali doğar. Elimizdeki veriler toplam oyların yüzde 5’in altında kalacağı yönünde.

MUHARREM İNCE’NİN OYLARI ERİYOR

PİAR Araştırma’nın son anketine göre de Kemal Kılıçdaroğlunun oy oranı yüzde 50’ye yakın. Tıpkı MAK’ın araştırması gibi PİAR’da da İnce’nin oy oranında ciddi bir düşüş olduğu görülüyor.

Araştırmamız 15-18 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelini temsil eden 40 İl’de 5400 katılımcı ile yüz yüze mülakat ve CATI yöntemi ile yapılmıştır.

Araştırmanın güvenilirlik düzeyi %95, güven aralığı 1,33 olarak belirlenmiştir. pic.twitter.com/6uJBkMwKli

— PİAR ARAŞTIRMA® (@PiarArastirma) April 29, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version