Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mahkemeye teslim olan Trump’a ’prosedürel’ tutuklama yapıldı; Salıverilen Trump hakkında 34 suçlama var

Mahkemeye teslim olan Trump’a ’prosedürel’ tutuklama yapıldı;  Salıverilen Trump hakkında 34 suçlama var


Eski ABD Başkanı Donald Trump, oyuncu Stormy Daniels’e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında “sus payı” ödediği iddiası da dahil 34 ayrı suçlama ile açılan davada gözaltına alındı. New York’ta ifade vermek için mahkemeye teslim olan Trump ‘prosedürel’ olarak tutuklandı.

Trump’ın parmak izi alındı ancak fotoğrafı çekilmedi, kollarına kelepçe takılmadı. Trump iddiaları reddetti. Mahkemeden salıverilen Trump, özel uçağıyla New York’tan ayrıldı.

Kameralar karşısına geçen savcı, ellerindeki delillerin sayısının çokluğuna ve sağlamlığına vurgu yaptı. 34 ayrı illegal ödemeden bahsetti. Evrakta sahtecilik ile para çıkışları yapıldığını anlattı. Bu işlemlerin herkes için suç olduğunu vurguladı.

Trump sanık sandalyesinde

Hakkında 34 ayrı suçlama var

Mahkemeye salonuna böyle getirildi

VPNsiz https://t.co/g23G8G6nkc

https://t.co/0iHbPAw17e pic.twitter.com/VtQTky97iQ

— Tr724 (@Tr724) April 4, 2023

Donald Trump’ın hakim karşısına çıkacağı Manhattan Ceza Mahkemesinin önü bir gün önceden basın mensuplarıyla doldu. Polis, mahkeme bölgesini demir bariyerlerle çevirerek etrafta geniş güvenlik önlemleri alırken, mahkeme bölgesinde bulunan sokak ve caddeler de trafiğe kapatıldı.

Eski Başkan Donald Trump’a yönelik soruşturmayı yürüten Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, sabah saatlerinde mahkeme binasına gelirken, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Milletvekili George Santos’un da mahkeme binasına girdiği görüldü.

Trump karşıtı ve destekçisi küçük gruplar da sabah saatlerinden itibaren polis bariyerleri ile kendileri için ayrılmış binanın önündeki parkta yerlerini aldı.

Donald Trump Manhattan’daki mahkemeye teslim oldu. Lacivert bir takım elbise ve kırmızı kravat takan 76 yaşındaki Trump, mahkeme önündeki destekçilerine selam verdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version