Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mahkemeden HDP’ye silahla saldıran Sütçü hakkında suç duyurusu


İSTANBUL – HDP Bahçelievler İlçe Örgütü’ne silahlı saldırıda bulunan Muhammet Eren Sütçü hakkında süren davada, mahkeme bıçaklı saldırı ile ilgili dava açılmadığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü’ne düzenlediği silahlı saldırı nedeniyle “Silahla tehdit”, “hakaret” ve “Silahla Yaralamaya teşebbüs” suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan Muhammed Eren Sütçü’nün yargılandığı davanın ikinci duruşması Bakırköy 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Sütçü ve avukatı ile saldırıya uğrayan Demokratik Modernite çalışanı Ramazan Dişarı, HDP üyesi Abdulaziz Şimsek ile şikayetçi olan HDP’nin avukatları Ferdi Yamar, Newroz Akalan, Fatma Çatar da katıldı. Duruşmada söz alan Dişarı, Sütçü’nün kendisine yönelik saldırıyı anlattı.

İTİRAF ETTİ

Tanık olarak dinlenen İbrahim Vural, Sütçü’yü Ülkücü Ocakları’ndan dolayı tanıdığını paylaştı. Facebook’ta kurulan bir grupta yer aldığını ve bu grupta pek çok gencin de yer aldığını Sütçü ile oradan tanıştığını ardından ise WhatsApp üzerinden konuşmaya başladığını, saldırıdan bir ay önce HDP’ye saldıracağını bildirdiğini aktaran Vural,  Sütçü ile arasında geçen mesajlaşmaları ise inkar etti. “İstanbul’da hüküm süreceğiz. Sıkıntı yok kılıfımız hazır” şeklindeki mesajlaşmaları hatırlamadığını ileri süren Vural, Sütçü aralarında geçen “Trabzon’da yok ki basalım” şeklindeki mesajlaşmayı kabul etti ve HDP’yi kastettiğini itiraf etti. Dosyada ismi yer alan Kürşat Umut Aslan’ın da Ülkücü Ocaklarından tanıdığını aktaran Vural, Aslan’ın saldırı ile bir bağının olmadığını savundu.

‘KOVUŞTURMA GENİŞLETİLSİN’ TALEBİ

Sütçü’nün saldırıdan sonra sığındığı fırının sahibi ve Sütçü’nün eniştesi Mustafa Ayar da dinlendi. Ayar, saldırı ile bir ilişkisinin olmadığını iddia etti. Ayar, Sütçü’nün daha önce çalıştığı fırına gelmediğini ve orada çalıştığını da bilmediğini ileri sürdü. Söz alan Avukat Ferdi Yamar ise, saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu söyledi. Sütçü’nün polisi aradığına dair beyan verdiğini ancak polisin re’sen geldiğini ve Sütçü’nün yalan söylediğini kaydeden Yamar, ayrıca tanıklar hakkında da suç duyurusu taleplerinin olduğunu dile getirdi. Sütçü’nün banka hesap kartlarının hareketliliğinin ortaya çıkarılmasını ve Sütçü’nün kaldığı otellerin listesinin ortaya çıkarılmasını isteyen Yamar, kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu.

MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU

Ara kararını açıklayan mahkeme, Sütçü ile ilişki içinde olan Kürşat Arslan ve Murat Vural hakkında zorla getirme kararı verirken, Caner İbrahimbaş’ın da duruşmada hazır edilmesi için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne müzakere yazılmasına karar verdi. Mahkeme, Sütçü’nün Dişarı ve İsmail Günay’a bıçaklı saldırıda bulunması ile ilgili dava açılmadığını bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

Mahkeme diğer talepleri reddederek, duruşmayı 26 Eylül’e erteledi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version