Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Londra’da pedallar Yeşil Sol Parti için çevrildi


HABER MERKEZİ – Bisiklet pedallarını Yeşil Sol Parti için çeviren Londra Bisiklet Kulübü üyesi kadınlar, Amed merkezli gözaltılara tepki gösterdi. 

 

Britanya Yeşil Sol Kadın Gönüllüleri ve Londra Bisiklet Kulübü, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) adına Kuzey Londra’da bisikletler ile konvoy düzenledi. Britanya Alevi Federasyonu yerleşkesinde bir araya gelen kadınlar, bisikletlerini Yeşil Sol Parti flamaları ile donattı. Pedallarını Yeşil Sol Parti için çeviren kadınlar, düdük çalarak “Oylar Yeşil Sol Parti’ye” sloganları attı.

 

GÖZALTILARA TEPKİ

 

Bisiklet Konvoyu’nun son durağı Edmonton Green Center olurken, burada Amed merkezli gözaltılara ilişkin basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan Bedriye Avcil, seçimleri kaybedeceğini anlayan Türkiye’deki “dikta yönetiminin” sandıklar kurulmadan seçimleri “kazanmaya” çalıştığına dikkati çekti. AKP-MHP iktidarının, “paramiliter kuvvetlerini” parti binalarına ve seçim bürolarına yönlendirdiği ifade eden Avcili “Ordusu, polisi, yargısı ile de emek ve özgürlükten yana tüm güçleri gözaltı ve tutuklama saldırıları ile elimine etmeye çalışıyor” dedi.

 

‘İRADEYE SALDIRI’

 

Seçim güvenliğini sağlayacak avukat, Yeşil Sol Parti gönüllüleri, gazeteci, sanatçı, aydın ve insan hakları savunucusu 150 civarında kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Avcil, “Bu operasyonlar, irademize yapılmış bir saldırıdır. Bu, seçim güvenliğine yapılmış bir saldırıdır. Şiddetle protesto ediyor, başta Türkiyeli ve Kurdistanlı göçmen halklar olmak üzere tüm dünya haklarını ve emekçilerini; Türkiye ve Kurdistan’da her tür baskı ve saldırıya karşı direnen emek ve özgürlük hareketi ile dayanışmaya, omuz vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Açıklama sırasında kadınlar sık sık “Jin jiyan azadî”, “Oylar Yeşil Sol Parti’ye”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. Etkinliğin ardından bölgede Yeşil Sol Parti bildirileri dağıtıldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version