Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Le Monde’dan İmamoğlu Analizi: İstanbul’un jokeri

Le Monde'dan İmamoğlu Analizi: İstanbul'un jokeri


– 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere bir aydan az zaman kala dış basının Türkiye analizleri sürüyor. Fransa’nın köklü gazetelerinden Le Monde’da İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ilişkin bir analize yer verildi. ‘Türkiye’de seçimler: İstanbul’un jokeri, Ekrem İmamoğlu başlıklı analizde İmamoğlu’nun muhalefetin öne çıkan figürlerinden biri olduğu vurgulandı. İmamoğlu’nun aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük cezayı hatırlatan gazete, muhalefetin seçimleri kazanması hâlinde cumhurbaşkanı yardımcısı olacak Ekrem İmamoğlu’nu birçoklarının ülkenin başında görmeyi hayal ettiği yorumunu yaptı.

‘HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’ SLOGANI YENİDEN ÜLKENİN HER YERİNDE

Gazete, Kırklareli’nde katıldığı bir mitingde şehrin büyüklüğüne kıyasla devasa bir kalabalığa hitap eden İmamoğlu’nun seçim otobüsünün üzerinde eşiyle birlikte boy gösterdiğini aktardı. “Sizlerle tarihe geçmeye karar verdik” sözleriyle kalabalığı coşturan İmamoğlu’nun özgürlük, demokrasi, işsizlik, adalet, kadın hakları ve deprem gibi birçok konunun da mitinglerinde gündemde olduğuna vurgu yapıldı.

İmamoğlu’na 2019’da İstanbul’u kazandıran ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganının yeniden ülkenin dört bir yanında yankılandığına dikkat çekilen analizde, “İstanbul’un belediye başkanı uzun mesafe koşucusu gibi haftalardır ülkeyi boydan boya ziyaret ediyor” ifadelerine yer verildi.

‘EKREM BAŞKAN’ İFADESİ CUMHUBRBAŞKANLIĞI İÇİN DE BİR TEMENNİYİ İFADE EDİYOR

Her yerde seçmenlerin İmamoğlu’na ellerini uzattığını ve seçmenlerin kendisine ‘Ekrem Başkan’ diye hitap etmesinin Cumhurbaşkanlığı için de bir temenniyi ifade edebileceğine işaret edildi.

Analizde, “Anketlere göre Erdoğan’ı açık ara yenebilecek tek isim olan İmamoğlu kendisi için değil başkası için çalışıyor” yorumu yapılırken İmamoğlu’nun CHP için bir joker niteliğinde olduğu ifade edildi. Ekrem İmamoğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasına heyecan kattığı ve zirveyi görmüş biri için bunu yapmanın ne kadar zor olduğu hatırlatıldı.

Le Monde’da kaleme alınan analizde, İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası da hatırlatıldı. Analizde, “Hırslı biri olarak bilinen İmamoğlu’nu bu şekilde aktif görmek, rakiplerinin neden onun kanatlarını kesmeye ve adaylığını engellemeye çalıştığını da anlamamıza yardımcı oluyor” dendi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version