Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuveyt’in ilk yapay zeka tabanlı spikeri tanıtıldı

Kuveyt'in ilk yapay zeka tabanlı spikeri tanıtıldı


– Kuveyt merkezli yayın yapan ‘Kuwait News’ yapay zeka kullanılarak oluşturulan ve haber bültenlerini sunması planlanan sanal haber spikerini tanıttı. “Fedha” adlı spiker, başı açık şekilde, siyah ceket ve beyaz tişört giydiği görüntüsüyle Kuwait News’un Twitter hesabından duyuruldu.

Yapılan paylaşımda, Fedha’nın Arapça olarak “Ben Fedha, Kuwait News’te yapay zeka ile çalışan ilk spikerim. Ne tür haberleri tercih ediyorsunuz? Görüşlerinizi duymak isteriz” dediği görüldü.

YENİ VE İNOVATİF İÇERİKLERİN ÜRETİLMESİ İÇİN BİR BAŞLANGIÇ

Kuwait News, 1961’de yayın hayatına başlayan ve Körfez bölgesinde yayın yapan ilk İngilizce gazete olma özelliği taşıyan Kuwait Times’a bağlı bulunuyor. Her iki yayın organının genel yayın yönetmen yardımcılığı görevini üstlenen Abdullah Boftain, yaptıkları denemenin “yapay zekanın yeni ve inovatif içeriklerin üretilebilmesi için sunabileceklerine dair bir test olduğunu” dile getirdi.

GELECEKTE HABER BÜLTENLERİNİ SUNABİLİR

Boftain, Fedha’nın gelecekte Kuveyt aksanıyla sitenin 1.2 milyon takipçili Twitter hesabından haber bültenlerini sunabileceğini söyledi. Günümüzde de popüler olan Fedha’nın gümüş anlamına gelen eski bir Kuveyt ismi olduğunu vurgulayan Abdullah Boftain, “Robotları her zaman gümüş ve metalik renkli olarak hayal ettiğimiz için her ikisini birleştirerek bu adı verdik” dedi.

‘HERKESİ TEMSİL EDİYOR’

Sarı saçları ve açık renkli gözleriyle dikkat çeken sanal spikerin, petrol zengini Kuveyt’in çok kültürlü yapısını yansıttığını söyleyen Boftain, “Fedha herkesi temsil ediyor” dedi. Sanal spiker ile sosyal medyada gündeme oturan Kuveyt, Sınır Tanımayan Gazeteciler 2022 Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke ve bölge arasında 158. sırada yer almıştı. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version