Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Küresel piyasalarda gerileyen dolar Türkiye’de yükselişte

Küresel piyasalarda gerileyen dolar Türkiye'de yükselişte


Serbest piyasa ve bankalarda dolar güne 19,89 liradan başladı. 21 lira barajını aşan euro ise 22,02 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatları da yükselmeye devam ediyor. 1270 liradan alınan gram altın 1314 liradan satılıyor. Çeyrek altının satış fiyatı ise 2 bin 154 lira. Dün, 2 bin 48 dolarla 22 Mart’tan bu yana en yüksek seviyeye çıkan altının ons fiyatı, açılışı 2 bin 40 dolardan yaptı.

Kripto para birimi ise yeniden 30 bin dolar barajını aştı. Bitcoin 30 bin 895 dolar, Ethereum (ETH) ise 2 bin 116 dolardan satılıyor.

DOLAR ENDEKSİ BİR YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Küresel piyasalar üzerinde ABD’de tüketici ve üretici enflasyonundaki gerileme oluyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayından sonra faiz artırımını durduracağı beklentisinin fiyatlanması, doların gerilemesine neden olurken, altın fiyatlarını yukarı yönlü dalgalandırdı. Dolar tüm G-10 para birimleri karşısında değer kaybederken, euro karşısında son dört gündeki kaybı 1,9’u buldu. Dolar endeksi de düşüş eğilimini üst üste dördüncü güne taşıyarak 100,8’le yaklaşık son 1 yılın en düşük seviyesine indi.

Küresel piyasalar da, dünya genelinde merkez bankalarının faiz artırımlarını yakın zamanda sonlandıracağına yönelik beklentilerin güçlenmesiyle pozitif seyrediyor. Avrupa borsalarında dün yükseliş eğilimi öne çıkarken, Fransa’da CAC 40 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

JAPONYA KÜRESEL DURGUNLUK ÖNGÖRMÜYOR

Avrupa borsalarında dün yükseliş eğilimi öne çıkarken, Fransa’da CAC 40 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda bugün yaptığı açıklamalarda küresel durgunluk yaşanacağını öngörmediklerini kaydederek, Japonya’da ücret artışlarının devam edebileceğini dile getirdi. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version